ASU Politehnica scapă de emoții după o victorie muncită la Buftea. ”Băieții...

ASU Politehnica scapă de emoții după o victorie muncită la Buftea. ”Băieții în ghete” au obținut cu Metalul primul succes în noul an

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Mihai Romulus

”Băieții în ghete” au obținut cu ultima clasată rămasă în competiție ceea ce așteptau toți druckerii. ASU Politehnica nu a avut un meci ușor pe terenul Centrului FRF de la Buftea, dar a greșit mai puțin și s-a impus în fața strămutatei Metalul Reșița, scor 2-0 (1-0), prin reușitele principalilor marcatori din acest sezon: Ștefan Blănaru și Cătălin Bădăuță. În urma acestui rezultat timișorenii s-au depărtat la 11 puncte de gruparea patronată de Cătălin Rufă.

Încurajată de o galerie numeroasă (și) la Buftea, ASU Poli a început și a doua deplasare din acest an cu o linie de cinci fundași. Metalul era echipa mai disperată după victorie și asta s-a văzut în primele minute, când ”gazdele” au beneficiat de mai multe cornere, fără rezultat însă pe tabelă.


Oaspeții, deși nu au impresionat în prima parte, au dat lovitura în minutul 19, când Birău a filtrat un balon pentru Ștefan Blănaru și golgheterul alb-violeților a înscris în stilu-i caracteristic, strecurând balonul pe lângă Ignat. În continuare timișorenii au folosit mai mult arma contraatacului. Blănaru (min. 43) a mai avut o șansă de gol iar prima repriză s-a încheiat cu un șut în zid al lui Munteanu înspre poarta lui Gakos.

Partea secundă a început asemănător. Bădăuță (57), putea înscrie la prima atingere, dar gazdele au avut apoi o ocazie uriașă. Gakos reușind să se arcuiască și să respingă reluarea lui Octavian Vasile din apropiere. Emoțiile pentru cele trei puncte au continuat pentru ”Băieții în ghete”. Descătușarea a venit însă cu zece minute înainte de final, când Bădăuță preia lejer în fața careului, pătrunde central și îl execută pe Vlad Ignat. 2-0 pentru alb-violeți, ai căror atacanți continuă să confirme. Metalul a încercat să dea o replică, dar Markos Gakos a intervenit bine la un nou șut al lui Dina (83).

ASU Politehnica câștigă ermetic ”dubla” cu Metalul de Snagov, 2-0 în tur, la fel și în retur, și scapă în proporție de 99% de pericolul retrogradării.

Metalul Reșița: Vl. Ignat – Dănănae, C. Munteanu (cpt., 86 Al. Ionescu), Cr. Dima, V. Lupu (50 Matei) – Al. Radu, Borţoneanu – Oct. Vasile (86 R. Petre), Fl. Pîrvu, M. Dina – Buduroi. Pe bancă: Kololo – Cioranu, M. Ciobanu, F. Paraschiv. Antrenor: Mihai Stoica.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Cr. Gălan (cpt.), Mera, Bilia, Taub (77 Ghinescu) – Teut (62 Țugui), M. Stancu, Gorovei (55 Bădăuță), Birău – Şt. Blănaru. Pe bancă: Gârlea – Telescu, Giuricici, Vucea. Antrenor: Sorin Brîndescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.