Mitropolia Banatului, donații de un milion de euro în anul 2016. Pe...

Mitropolia Banatului, donații de un milion de euro în anul 2016. Pe ce au fost cheltuiți banii

3
DISTRIBUIȚI
mitropolit
Donații de un milion de euro făcute de Mitropolia Banatului.

Peste 11.000 de bolnavi, bătrâni, copii abandonați de părinți, deținuți sau oameni ai străzii din județul Timiș au fost ajutați, anul trecut, de Mitropolia Banatului, care a făcut donații de aproape un milion de euro.

În cazul în care vă întrebați cât de mult sprijină Biserica Ortodoxă oamenii sărmani din România, recent a fost făcută publică suma cheltuită în scop filantropic, în anul 2016. Este vorba de aproape 96 de milioane de lei, adică peste 21 de milioane de euro. Aproape un milion de euro din această sumă a fost folosită de Mitropolia Banatului pentru a ajuta mii de persoane nevoiașe din județul Timiș.

Preotul Cristian Pavel, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Timișoara, a declarat, pentru PRESSALERT, că banii au fost utillizați în organizarea de activități în domeniul protecției drepturilor copilului, a persoanelor cu dizabilități, a celor diagnosticați cu HIV/SIDA, a sprijinirii bătrânilor pe care n-are cine să-i îngrijească sau a familiilor sărace. De asemenea, fondurile au fost utilizate pentru ca Mitropolia Banatului să poată oferi asistență religioasă în spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici.

“În anul recent încheiat, Centrul eparhial și-a îndreptat atenția asupra îndrumării morale și spirituale a credincioșilor din cele șase protopopiate, cu 272 de parohii și 70 de filii, grijă aparte fiind arătată bolnavilor din spitale, vârstnicilor și copiilor aflați în centre speciale, deținuților, fără a-i uita pe confrații fără adăpost și care sunt oblăduiți în azilele de noapte din Timișoara”, explică preotul Cristian Pavel.

În total, cu banii donați de Mitropolia Banatului, anul trecut au fost ajutate peste 11.000 de persoane nevoiașe din județul Timiș.


Suma investițiilor făcute în domeniul asistenței sociale se ridică la aproximativ 4,3 milioane de lei. Din care 1,4 milioane lei reprezintă donațiile făcute de Centrul eparhial, 950.000 lei – ajutoarele oferite de parohii, 1,7 milioane lei – bani cheltuiți de fundații și asociații religioase pentru diverse proiecte desfășurate, iar Programul Masa Bucuriei a donat alimente în valoare de 223.000 lei.

“Activitatea caritativă a Bisericii se extinde şi prin faptele de milă creştină făcute de către toate parohiile noastre prin credincioşi şi preoţi, fapte care nu se văd, nu pot fi cuantificate, dar sunt ştiute de Dumnezeu”, precizează preotul Cristian Pavel.

mitropolitul banatului

Case cumpărate de Mitropolitul Banatului

IPS Ioan Selejan, noul Mitropolit al Banatului, poate fi numit un ambasador al bunătății. Asta pentru că, deseori, s-a implicat în sprijinirea unor oameni sărmani care au rămas fără un acoperiș deasupra capului sau locuiau în condiții greu de imaginat.

Doar în acest an, Mitropolitul Banatului a ajutat o femeie cu patru copii, care locuia într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare, să se mute într-o casă normală. De asemenea, IPS Ioan Selejan a sprijinit și trei familii cu mai mulți copii din Timișoara, care au rămas pe drumuri, la mijlocul lunii ianuarie, după ce un incendiu le-a distrus casa. În doar câteva zile, acoperișul distrus a fost reparat, iar locuința a fost renovată imediat.

Totodată, în luna septembrie a anului trecut, Mitropolitul Banatului a oferit o casă cumpărată în vară familiei unui deținut cu patru copii, închis la Penitenciarul Timișoara, în satul Variaș, din județul Timiș. Tot în toamna anului trecut, IPS Ioan Selejan a donat o altă casă unei familii sărace cu opt copii, din localitatea Murani.

3 COMENTARII

  1. nu ni se spune clar de catre dl consilier al mbt, preot pavel cristian, DACĂ imobilele cumpărate( cele sase) familiilor sărmane din eparhia timișoarei au fost ACHITATE din fondurile mitropoliei banatului!
    asteptăm precizări…la sf. asteaptă !

  2. Atat de mult v-ati chinuit sa umpleti de rautate mesajul dv, dna. timisoreANCA, incat ati omis (as crede eu voit) sa cititi cu atentie articolul. Acesta specifica clar ca toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Mitropoliei Banatului si se specifica faptul ca raportul Mitropoliei la aceste activitati filantropice este de 1,4 milioane lei, restul activitatilor fiind sustinute de asociatii si organizatii ce apartin de Mitropolia Banatului. Iar daca ati fi vrut sa fiti informata si mai corect, ati fi cautat stirile cu referire la acest subiect si v-ati fi elucidat! Nestiinta legii nu te absolva de pedeapsa, cum de altfel nestiinta adevarului te incrimineaza! Documentare placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.