Noi mișcări pe autostrada migranților. Ce captură au făcut polițiștii de frontieră...

Noi mișcări pe autostrada migranților. Ce captură au făcut polițiștii de frontieră la Moravița

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Moraviţa au depistat, azi noapte, mai mulți migranți care au intrat ilegal în țară din Serbia. În jurul orei 03.00, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 de metri de frontieră.

”Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.


În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, sunt cinci cetăţeni din Pakistan şi cinci cetăţeni din Afganistan, care aveau documente de identitate pentru refugiaţi  eliberate de către autorităţile sârbe. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp”, se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Cei zece sunt acuzați de săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea anchetei ”urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.