Noi promisiuni: lucrările de lărgire a giratoriului de la Piața Mărăşti din...

Noi promisiuni: lucrările de lărgire a giratoriului de la Piața Mărăşti din Timișoara vor începe în curând. Cum va arăta zona

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru şoferii timişoreni care sunt sătui să piardă vremea în aglomeraţia din zona sensului giratoriu de la Piața Mărăşti. Lărgirea drumului cu încă o bandă este în planul administraţiei locale de mai mult timp, însă obţinerea avizelor necesare pentru executarea lucrării pare să fie o sarcină extrem de dificilă. Lucrurile încep însă să se mişte, conform informaţiilor oferite astăzi de primarul Nicolae Robu.

„Pentru a face proiectul sunt necesare avize de la Agenţia de Mediu şi de unde s-au mai cerut, în acord cu legea. Mai durează un pic până să putem să intrăm să şi facem lucrarea, lucrarea în sine nu e complicată, dar cu procedurile birocratice e ambiguu până când o să putem să ajungem să o şi efectuăm.


O să vedeţi ce schimbări semnificative vor avea loc în trafic în momentul în care acolo va mai apărea o bandă. După rondoul cu spaţiu verde urmează o parte cu piatră de pavaj de vreun metru şi se ia puţin din partea aceasta şi se ia din trotuare care sunt foarte largi de jur împrejur, asta este în proiect, că vor fi mutaţi aceşti stâlpi care sunt pe toate laturile încât să se poată face lărgirea înspre trotuare. Fie se mută staţia, nu ştiu cum va fi, dar de jur împrejur există spaţiu suficient pentru a se face această amenajare. Nu e cazul să se ajungă la micşorarea insulei din mijlocul sensului giratoriu, dacă ar fi fost cazul s-ar fi putut face şi asta. În momentul în care sunt toate aprobările pentru ca proiectul să fie demarat, mutarea stâlpilor se va face într-o mobilizare dinasta de forţă se va lucra zi şi noapte ca într-o perioadă foarte scurtă de timp stâlpii să fie mutaţi. Nu ştiu, nu pot să mă aventurez, presupun că minim o lună trebuie să treacă până când obţinem avizele”, a spus edilul.

Lucrările vor fi executate de Societatea Drumuri Muninicipale care a primit din partea Consiliului Local Timişoara exclusivitate pentru lucrările de întreţinere, reparaţii şi pentru investiţii la drumurile şi trotuarele din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.