Părinții au luat cu asalt școlile din Timiș în prima zi de...

Părinții au luat cu asalt școlile din Timiș în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare. Câte cereri au fost completate

0
DISTRIBUIȚI

Părinții au luat cu asalt școlile din județul Timiș în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare. Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației Naționale, luni, 27 februarie, au fost completate 616 cereri în județul nostru, dintre care 21 vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniți cu data de 1 septembrie 2017.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că pentru anul școlar următor au fost propuse 268 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.902 de prichindei.


Cererile de înscriere în clasa zero pot fi completate de părinți online sau la secretariatele școlilor la care doresc să-și dea copilul, între 27 februarie – 16 martie, perioadă în care are loc prima etapă de înscrieri.

La fel ca anul trecut, vor fi înscriși cu prioritate elevii care aparțin circumscripției școlare. Ulterior, locurile rămase libere vor putea fi ocupate pe baza unor criterii specifice de elevi care nu aparțin de circumscripția școlară.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși obligatoriu toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv. La cererea părinților, pot merge la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, cu condiția ca aceștia să treacă de un test de evaluare psihosomatică. Listele cu rezultatele se vor afișa pe 22 și 23 martie.

Părinții din județul Timiș găsesc mai multe informații despre înscrierile în clasa pregătitoare AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.