Parlamentarii de Timiş, reacții VEHEMENTE la împărțirea meritocratică a parcelelor de la...

Parlamentarii de Timiş, reacții VEHEMENTE la împărțirea meritocratică a parcelelor de la Primăria Timișoara. Vezi ce vor de la Robu

0
DISTRIBUIȚI
Marian Cucșa

Parlamentarii de Timiş reacţionează vehement faţă de faptul că printre beneficiarii de parcele gratuite puse la dispoziţie de Primăria Timişoara pentru tinerii care vor să îşi ridice case se numără şi apropiaţi de-ai primarului Nicolae Robu, precum fosta sa consilieră personală, Sanda Greblă, consilierul său personal Cătălin Iapă sau consilierul local Grigore Grigoroiu. Mai mult, pe lista cu beneficiari figurează mai mulţi tineri cu nume de familie similare cu ale unor şefi de direcţii din Primăria Timişoara, precum Aurelian, şefa Serviciului de Resurse Umane.

„Domnule primar Nicolae Robu, eu, Marian Cucșa, în calitate de cetățean al orașului Timișoara, și pentru că am rămas stupefiat când am citit în presă lista tinerilor cărora le-ați atribuit terenuri din partea primăriei, vă cer public ca la următoarea conferință de presă să faceți publice criteriile și punctajele după care s-au atribuit aceste terenuri. Știm cu toții că sunteți expert în informatică însă chiar așa tâmpiți vă rog să nu ne credeți, spunându-ne că a ales computerul aceste persoane care întâmplător sunt tineri extrem de apropiați de dumneavoastră: consilieri, foști consilieri plătiți din bani publici. Dar chiar să fie și așa, unde suntem, la loterie sau într-un concurs în care un calculator selectează randomizat câștigătorii? Domnule primar Robu, mă întreb acum, în timp ce scriu aceste rânduri (ora 22.20), dacă în această noapte veți pune liniștit capul pe pernă, fără să aveți coșmaruri sau insomni din cauza mustrărilor de conștiință. Fără să vă gândiți nici măcar o secundă la tinerii care muncesc de dimineața până seara pentru a plăti, prin impozitele pe care le dau statului, inclusiv salariul dumneavoastră, palmierii, deplasările de peste mări și țări sau facturile exorbitante de sms, așa cum ați fost acuzat de-a lungul timpului.


Și știți care este culmea culmilor, sau partea tragică din toată această poveste? Vă spun eu, mulți dintre acești tineri inteligenți și muncitori, încă locuiesc cu părinții…chiar dacă și-au întemeiat deja o familie… Da, domnule primar Robu, stau toți grămadă într-un apartament de două sau trei camere, asta dacă sunt norocoși, pentru că nu au avut «șansa» să lucreze pentru dumneavoastră, iar dumneavoastră să îi răsplătiți cu un teren pentru un viitor cămin, mediu normal de altfel pentru orice tânără familie, în care să își poată crește copiii frumos și sănătos. Domnule primar, înainte de a mai face asemenea atribuiri de terenuri, pe criterii meritocratice, vă invit să faceți un exercițiu simplu de imaginație: cum ar fi ca dumneavoastră, împreună cu soția, alături de fiica dar și de fiul dumneavoastră și familia lui, să locuiți într-un apartament? De două sau trei camere…”, i-a cerut deputatul ALDE Marian Cucşa primarului Nicolae Robu, printr-o scrisoare deschisă.

Alfred Simonis

„Nicolae Robu se comportă ca un adevărat baron local, transformând instituția primăriei în sursă a bunăstării pentru el și camarila sa din PNL Timiș. Am aflat cu surprindere din presă că printre tinerii timișoreni care vor beneficia de terenuri pentru case se numără câțiva dintre cei mai apropiați colaboratori. Nimeni nu poate să creadă explicațiile halucinante ale domnului Robu, care acum nu mai dă vina pe funcționari, ci pe calculatorul care a repartizat terenurile către obedienții săi consilieri. Nu știm încă dacă la mijloc e vorba de ilegalități, însă din punct de vedere moral și etic, Robu și echipa au picat un examen important. Cer public primarului PNL al Timișoarei sa facă publice mâine pe site-ul Primăriei Punctajele tuturor celor care și-au depus dosare. Înaintea alegerilor din filiala PNL Timiș din aceasta primăvara, unde va candida la președinția organizației, primarul PNL al Timișoarei transmite un mesaj puternic: Cine mă slujește cu credință, cu voturi, abnegație și entuziasm va primi recompense. De la Primărie, evident, ca doar eu sunt sărac”, a scris şi deputatul PSD Alfred Simonis pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.