Pensia minimă garantată a crescut de la 400 la 520 de lei....

Pensia minimă garantată a crescut de la 400 la 520 de lei. Câți locuitori din Timiș beneficiază de această majorare

1
DISTRIBUIȚI
Pensia minimă a fost majorată.

Vești bune pentru pensionarii din întreaga țară care beneficiază de indemnizație socială. De la 1 martie, pensia minimă garantată a crescut de la 400 la 520 de lei.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii Timiș, în județul nostru beneficiază de această majorare 13.105 pensionari, din numărul total de 26.311.

„Măsura privind majorarea cuantumului indemnizaţiei sociale face parte din obiectivele prioritare stabilite în cadrul Programului de guvernare pentru perioada 2016 – 2020, ca măsură de reducere a sărăciei şi de îmbunătăţire a standardului de viaţă al populaţiei.


În acest context, începând cu 01 iulie 2017 valoarea punctului de pensie va creşte la 1.000 lei”, comunică Ministerul Muncii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Beneficiarul trebuie să fie pensionar al sistemului public de pensii din România, să aibă domiciliul în România, iar cuantumul însumat al veniturilor din pensii şi din alte drepturi, stabilite şi plătite prin casele teritoriale de pensii în baza unor legi speciale, trebuie să fie sub nivelul maxim legal al indemnizaţiei sociale.

1 COMENTARIU

  1. Deci jumatate din pensionari sunt puturosii care nu au lucrat si au 520 de lei . Cei care au lucrat 30 de ani au 1000 lei deci avantaj puturosii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.