PERCHEZIȚII de amploare în Timiş şi în ţară. Pentru ce fapte este...

PERCHEZIȚII de amploare în Timiş şi în ţară. Pentru ce fapte este vizat suspectul principal din dosar, un tânăr din Timiş FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Descinderi de amploare în această dimineaţă în judeţul Timiş, dar şi în alte 14 judeţe din ţară. În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, au efectuat 48 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, peste 105 kg de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii. Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.