Peste 600 de părinți se „bat” pe cele 400 de locuri disponibile...

Peste 600 de părinți se „bat” pe cele 400 de locuri disponibile în creșele de stat din Timișoara. Ce se întâmplă cu micuții care rămân pe dinafară

0
DISTRIBUIȚI
cresa
Prea puține locuri în creșele de stat din Timișoara.

„Primul venit, primul servit”. Acesta este principiul care se aplică în cazul părinților care doresc să-și înscrie copilul la o creșă de stat din Timișoara. În condițiile în care în cele 13 creșe din oraș sunt disponibile doar 400 de locuri, părinții se înghesuie încă din primele zile de înscrieri în fața instituțiilor, pentru a prinde un loc.

Simona Stoca, medic la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și coordonatorul creșelor de stat din oraș, ne-a declarat că, anual, sunt depuse peste 600 de cereri de înscriere.


Astfel, peste 200 de micuți cu vârste de aproximativ un an rămân pe dinafară, pentru că nu sunt suficiente locuri pentru a-i primi pe toți.

„Probabil înscrierile vor începe la mijlocul lunii mai, în acest an. Oricum, părinții vor fi informați cu cel puțin 30 de zile cu privire la calendarul de înscrieri. La Timișoara sunt disponibile 405 locuri în 13 creșe de stat. Întotdeauna sunt depuse mai multe cereri, cam cu 50% mai mult decât numărul de locuri existent, astfel că se creează liste de așteptare. Ordinea venirii, depunerii dosarului, reprezintă primul criteriu de admitere. De asemenea, majoritatea creșelor își desfășoară activitatea în clădiri în care se află și grădinițe. Astfel, au prioritate la înscrieri părinții cu copii în grădiniță, cazurile sociale, copiii cu părinte unic”, ne-a explicat medicul Simona Stoca.

Micuții care nu prind un loc într-o creșă de stat din Timișoara pot fi înscriși la cele particulare, însă costurile sunt mult mai mari. De asemenea, mai există varianta ca de prichindei să aibă grijă bunicii sau părinții sunt nevoiți să angajeze o bonă.

„La creșele de stat pot fi înscriși copii care au vârsta în jur de un an. Primăria Timișoara are în plan să deschidă anul acesta încă trei creșe, dar încă nu știm câte locuri vor fi create”, a precizat Simona Stoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.