Poliţiştii de frontieră în ALERTĂ: zeci de migranţi – bărbați, femei și...

Poliţiştii de frontieră în ALERTĂ: zeci de migranţi – bărbați, femei și copii – la graniţa de vest

0
DISTRIBUIȚI

Asaltul migranţilor asupra graniţelor de vest ale ţării, continuă. Aproape că nu trece zi  fără ca poliţiştii de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin să nu prindă grupuri de imigranţi care caută o viaţa mai bună în vestul Europei. În doar câteva ore, în Timiş şi Caraş-Severin au fost prinşi peste 50 de migranţi.

Nu ţin cont de vârstă, de starea medicală în care se află, de drumul lung pe care îl au de parcurs şi nici de pericolele la care se expun.


Migranţii ştiu doar că fug din calea conflictelor şi războaielor şi caută, cu orice preţ o viaţă mai bună.

Chiar dacă trec uşor de graniţa cu Serbia, în România sunt prinşi imediat. În cursul nopţii trecute, echipaje mixte de la Moraviat, judetul Timis au prins in Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Acestea au fost duse la audieri. In urma verificarilor s-a stabilit ca este vorba despre cetateni din Afgansitan Pakistan, Siria si Irak – 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, cel mai mic avand doar un an.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, la Grădinari, 5 cetăţeni străini. In urma verificarilor, oamenii legii au stabilit ca este vorba despre sirieni, toti barbati, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Toti migrantii sunt acum cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat. Acestia vor fi trimisi inapoi in Serbia, iar cazul va fi cercetat in comun de autoritatile din cele doua tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.