Primăria Timişoara EXECUTĂ silit RADEF. De ce crede Robu că cinematografele nu...

Primăria Timişoara EXECUTĂ silit RADEF. De ce crede Robu că cinematografele nu ajung în posesia primăriei

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a câştigat definitiv procesul cu RADEF, privind cinematografele din Timişoara. Se întâmpla la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când municipalitatea făcea publică sentinţa dată de instanţă. De atunci s-au scurs două luni, însă municipalitatea încă nu a reuşit să intre în posesia bunurilor retrocedate.

„Știți bine că am câștigat în instanță cinematografele și, iată, nu am reușit să le aducem în patrimoniu, datorită complicațiilor birocratice. RADEF invocă mereu diverse motive și nu dorește să faciliteze punerea în parctică a sentinței judecătorești. Am folosit o exprimare blândă, în realitate obstrucționează punerea în aplicare a sentinței și noi va trebui să recurgem la executare silită.


Ei bine, nu s-a reușit să se obțină o dispoziție prin care executorii judecătorești să poată trece la treabă, pentru că s-a schimbat acum Codul de Procedură Penală și nu sunt de ajuns numai hotărârile din instanță pentru a se ajunge la punerea în practică, ci se mai impune parcurgerea unei etape. Eu în orice caz discut cel puțin o dată pe săptămână subiectul cu Serviciul Juridic pentru că vreau să intrăm cât mai repede în posesia lor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul-şef este convins că imobilele nu pot ajunge în posesia municipalităţii care ar vrea să le folosească drept spaţii pentru activităţi culturale din cauza unor interese.

„Evident că stau așa datorită unor interese imobiliare ale unor mafii cum s-au constituit multe în România, care au vrut să se înfrupte și din aceste bunuri care sunt amplasate în zone ultracentrale. Cum sunt Timiş și Studio, nici Dacia și celelate nu sunt situate în zone rele. Noi vrem să demarăm în acest an lucrări de reabilitare la o parte dintre ele și am vrea cât mai repede să le dăm în folosință și așa cum am spus, ele vor rămâne în acest circuit cultural-artistic. Vrem să facem o cinematecă și mă adresez tuturor specialiștilor în domeniu din Timișoara să vină alături de noi, pentru că dacă ei nu pun umărul primăria nu are posibilitatea să gestioneze așa ceva la un nivel care să facă obiectivul și de interes pentru cetățeni. Vrem să oferim un sediul pentru Casa de Cultură a Studenților, pentru că Ministerul Educației nu are cum să rezolve problema asta”, a mai spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.