Primarul Nicolae Robu, PLEDOARIE de susţinere a proiectului RATT cu blocuri de...

Primarul Nicolae Robu, PLEDOARIE de susţinere a proiectului RATT cu blocuri de 10 etaje pentru locuinţe de serviciu. Cât ar costa

1
DISTRIBUIȚI

Plen cu scântei astăzi la Primăria Timişoara, unde aleşii locali au votat proiectul de buget al Timişoarei, dar şi alte iniţiative de interes pentru timişoreni.

Unul din subiectele care a iscat discuţii aprinse a fost studiul de oportunitate privind realizarea a şapte blocuri pe post de locuinţe de serviciu pentru Regia Autonomă de Transport din Timişoara. Conform managerului regiei, Ioan Goia, aceasta ar fi singura metodă de a face mai atractive locurile de muncă oferite în cadrul regiei. Primul care a luat cuvântul pentru a cataloga proiectul ca fiind o utopie a fost consilierul local PSD Dan Idolu, care a atras atenţia că regia nu dispune de bani pentru a realiza astfel de investiţii, care conform estimărilor RATT se ridică la aproape 12 milioane de euro, în condiţiile în care mai bine de jumătate din veniturile regiei provin din subvenţii de la bugetul local.


În mare, consiliul a fost împărţit în două tabere, social-democraţii au fost împotriva proiectului, cerând găsirea altor soluţii pentru fidelizarea angajaţilor şi liberalii, care au fost de acord cu proiectul. Primarul Nicolae Robu a explicat în plen că ar fi bine ca regia să construiască cel puţin un astfel de bloc pentru a vedea ce rezultate obţine. Proiectul a picat însă la vot, primind doar 11 voturi pentru. Câteva proiecte mai târziu, consiliera PNL Daniela Mariş a cerut reluarea votului pe motiv că nu i-a funcţionat aparatul. Preşedintele de şedinţă, Gabriela Popovici, a decis că votul nu trebuie reluat.

„Iniţiativa RATT este una care poate şochează la o primă privire, dar nu trebuie calificată drept proastă numai aşa pentru că este ceva neobişnuit. RATT şi-a propus să costruiască cu bani a căror provenienţă ar urma să fie văzut, deocamdată s-a discutat doar despre un studiu de oportunitate, circa 400 de locuinţe de serviciu. Sigur că e mult şi că o asemenea investiţie necesită şi bani pe măsură, dar în contextul în care în Timişoara nu există şomaj, în contextul în care profesia de şofer, vatman în sistemul de transport în comun nu e foarte atrăgătoare, dat fiind faptul că oamenii trebuie să se trezească cu noaptea în cap şi trebuie să lucreze până la miezul nopţii şi sunt şi alte inconveniente ale acestei meserii, toate la un loc fac să nu fie înghesuială pe aceste posturi. Ba mai mult, există o lipsă de şoferi şi de vatmani la RATT şi atunci conducerea RATT s-a gândit că ar face mai atractive astfel de locuri de muncă dacă ar oferi şi locuinţe de serviciu angajaţilor pe asemenea posturi. A căzut proiectul, dar el poate fi repus în discuţie după ce va avea şi mai mult timp pentru a analiza şi avanatajele şi dezavanatajele”, a declarat primarul Nicolae Robu după plen.

1 COMENTARIU

  1. pompezi normal ca pompezi ca doar nu dai din contul tau nu??e oare doar o coincidenta ca totul se invarte pe linga R.A.T.T ?? nu la astia sunt vaporetto??nu astia au dat tie mashin nemtesc ??hm oare ce interes ai robuleanule sa pompezi banii in R.A.T.T ? foarte interesant cat de idiot eshti ..te dai singur in gat construind proiecte care inghit sume mari ..totul in jurul unei regi recte RATT

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.