Protest la penitenciarul din Timișoara: de ce s-a urcat un deținut pe...

Protest la penitenciarul din Timișoara: de ce s-a urcat un deținut pe acoperișul unei clădiri și cum va fi pedepsit

0
DISTRIBUIȚI

Un deținut închis la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara a luat decizia de a protesta, astăzi, într-un mod inedit, după ce i-au fost întocmite mai multe rapoarte de incident. Astfel, tânărul de 25 de ani, recidivist, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare pentru furt calificat, s-a urcat pe acoperișul unei clădiri, fiind convins să coboare abia după patru ore.

“O persoană aflată în custodia penitenciarului a escaladat, în jurul orei 12.00, o clădire aflată în imediata vecinătate a unei curți de plimbare, manifestându-și nemulțumirea legată de faptul că i-au fost întocmite rapoarte de incident pentru săvârșirea unor abateri disciplinare repetate: distrugeri de bunuri, autoagresiune.


La ora 16.00, în urma negocierilor purtate, deținutul a renunțat la această formă de protest. La nivelul penitenciarului a fost demarată o anchetă internă, totodată fiind informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și Administrația Națională a Penitenciarelor”, ne-a declarat Magdalena Radu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului „Popa Șapcă” din Timișoara.

Cel mai probabil, după protestul de astăzi, deținutul nu va beneficia de eliberare condiționată. “Probabil că i se va agrava și regimul de detenție, pentru că este o abatere disciplinară foarte gravă. El se afla acum în regim semideschis și va trece în închis sau de maximă siguranță, dacă continuă să se poarte necorespunzător”, a mai precizat Magdalena Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.