PROTESTE în faţa unui spital din vestul ţării, după ce mai mulţi...

PROTESTE în faţa unui spital din vestul ţării, după ce mai mulţi copii au fost trataţi neglijent. Ce cazuri HALUCINANTE au fost raportate şi de la ce a pornit totul

0
DISTRIBUIȚI

Oamenii au protestat din nou, în stradă, însă de această dată motivul nu a fost vreunul legat de deciziile controversate ale Guvernului. Aproape 30 de părinţi s-au strâns ieri, după-amiază, în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, luând atitudine faţă de modul în care au fost trataţi copiii lor internaţi. O tânără, care şi-a împărtăşit experienţa prin intermediul site-urilor de socializare, i-a mobilizat pe manifestanţi.

Cristina Rusu, mama unei fetiţe de patru ani şi jumătate, a povestit cum, la sfârşitul săptămânii trecute, personalul medical i-a neglijat copila bolnavă, ajunsă la spital foarte slăbită şi deshidratată, aceştia alegând să stea la „poveşti, suc şi prăjituri”.


Participanţii care s-au strâns pe trotuarul din faţa SCJU Arad în jurul orei 17.30 au spus că este o formă de protest faţă de „atitudinea” a angajaţilor spitalului şi faţă de condiţiile mai ales de la Secţia de Boli Infecţioase Copii, potrivit news.ro.

Nu pot accepta că trăiesc într-un oraş mare şi să nu beneficiez de sistemul medical de stat. Fetiţa mea a ajuns la spital ca o legumă, dar mi s-a spus că nu mi se face nicio investigaţie medicală până luni, când vine medic, şi că am noroc dacă atunci va fi văzută de vreun doctor. Nu a primit nici antitermic pe motiv că nu înghite pastile la patru ani şi jumătate”, a povestit mama fetiţei, conform sursei citate.

Şi alţi părinţi care au participat la protestele din faţa spitalului au sesizat nereguli mari întâlnite. O tânără mamă a povestit cum, ajunsă cu băiatul său de nouă ani la spitalul din Arad, i s-a transmis că este suspect de meningită. Nemulţumită de răspuns şi de atitudinea cadrelor medicale, a plecat a doua zi la Timişoara, unde diagnosticul de meningită a fost infirmat, fiind o simplă viroză. Şi mai haluciant este faptul că, după spusele unui tată, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost trei copii într-un pat.

Foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.