Raed Arafat, la Timișoara: „Este imposibil să punem un elicopter SMURD în...

Raed Arafat, la Timișoara: „Este imposibil să punem un elicopter SMURD în fiecare județ”

0
DISTRIBUIȚI

Nicio șansă ca județul Timiș să aibă un elicopter SMURD, în viitorul apropiat. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, astăzi, la Timișoara, întrebat de presă, că nu se poate pune un astfel de elicopter în fiecare județ, ci trebuie să existe unul în fiecare regiune.

“Este imposibil să punem un elicopter SMURD în fiecare județ. În zonă aveți un elicopter, că stă la Timișoara sau că stă la 50 de kilometri, el deservește zona, mai ales că este sub coordonarea Spitalului Județean Timișoara.


Deci, nu permit nici fondurile și nici nu se consideră necesar în acest moment să ai foarte multe elicoptere SMURD, pentru că crește costul și nu ai ce face cu ele. La acest moment, noi trebuie să ajungem la câte un elicopter pe regiune, apoi se face analiză pe zona montană, unde trebuie să punem”, a afirmat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai precizat că indiferent unde se află elicopterele de intervenție în caz de urgență, de ele trebuie să beneficieze toată lumea. “Asta trebuie să se înțeleagă, că gândirea noastră e una pe regiuni, pe plan național, și nu este doar pe plan local sau județean. Dar toată lumea trebuie să beneficieze în mod egal de aceste servicii”, a conchis Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a participat, astăzi, la exercițiul internațional privind intervenția la inundații, desfășurat la Timișoara. La exercițiul organizat în perioada 9 – 11 martie au participat și 180 de pompieri din Germania, Franța și Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.