Razii de amploare în cluburile din Timișoara și din județ. Vezi pentru...

Razii de amploare în cluburile din Timișoara și din județ. Vezi pentru ce s-au dat amenzi de mii de lei

0
DISTRIBUIȚI

Sfârşit de săptămână plin pentru pompierii timişeni. Aceştia au luat cu asalt cluburile din Timişoara dar şi din judeţ. În zilele de vineri și sâmbătă, personal din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, au efectuat controale mixte, împreună cu poliția, la operatori din categoria alimentație publică.

În acest sens, în localitatea Sânnicolau Mare s-au efectuat 3 controale de prevenire, unde au fost constatate 11 nereguli, fiind aplicate două amenzi în cuantum de 10.000 lei, ambele pentru asigurarea condițiilor pentru fumat de către administratorii operatorilor economici.


Totodata, au fost aplicate 9 avertismente.

În Timișoara au fost executate 5 controale de prevenire la care au fost aplicate două avertismente și o amendă în cuantum de 5.000 lei pentru neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii reamintesc prin Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, se interzice fumatul în toate spațiile publice închise de la locul de muncă, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii.

Conform legii, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor se sancționează cu amenda contravențională de la 100 lei la 500 lei iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor se sancționează cu amendă contraventională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contraventională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pana la remedierea situației care a dus la suspendarea activitătii la a doua abatere. Săvarsirea unei noi contraventii la aceasta lege se sanctioneaza cu amendă contravențională de 15.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.