Reprezentanții ITM Timiș discută cu firmele din județ despre munca la negru...

Reprezentanții ITM Timiș discută cu firmele din județ despre munca la negru și accidentele de muncă. Ce seminar are loc

0
DISTRIBUIȚI

Antreprenorii din județ sunt invitați să participe la un nou seminar de instruire organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Astfel, miercuri, 15 martie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara are loc o întâlnire de lucru între conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș și agenții economici. În timpul seminarului se va discuta despre problema sănătății și securității salariaților și a relațiilor de muncă dintre angajați și angajatori.

“Agenții economici vor afla că obiectivul principal al activității ITM Timiș pentru 2017 rămâne depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de angajare, adică munca la negru, iar în domeniul securității și sănătății în muncă, obiectivul principal va fi evaluarea riscurilor care duc la producerea accidentelor de muncă.


Este o întâlnire de lucru între conducerea ITM Timiș și mediul de afaceri, adică angajatorii, vom clarifica foarte multe probleme”, a explicat Pavel Kașai, șeful ITM Timiș.

Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a declarat că seminarul de instruire privind Codul Muncii este foarte important pentru firmele din județ.

“În 2016, economia județului Timiș s-a clasat pe locul doi la nivel național. Aș vrea să păstrăm acești indicatori și pentru 2017, dar va fi foarte greu datorită faptului că firmele noastre au o problemă foarte mare cu forța de muncă. Există o convenție semnată de România cu Serbia pentru atragerea de forță de muncă în țara noastră, dar încă nu avem niciun rezultat clar. Avem mari așteptări de la Guvern că până la sfârșitul primului semestru se va întâmpla acest lucru”, a precizat Florica Chiriță.

Seminarul are loc miercuri, începând cu ora 13.00, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.