Ripensia Timișoara obține prima victorie din 2017 printr-un gol marcat pe final...

Ripensia Timișoara obține prima victorie din 2017 printr-un gol marcat pe final Performanței Ighiu. Vezi rezultatele rundei 15 din C4 FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Zaluschi a marcat golul victoriei

”Roș-galbenii” au reușit să câștige trei puncte importante în economia Seriei a IV-a a Ligii a III-a. După eșecul de la Sebiș, FC Ripensia a izbutit să se impună și în retur în fața celor de la Performanța Ighiu, scor 2-1 (1-0). Golul victoriei a fost marcat pe final de Adrian Zaluschi, care a reluat sub bară o minge recentrată în careul supraaglomerat.

FC Ripensia a început excelent meciul cu gruparea din județul Alba care era printre revelațiile sezonului trecut. În minutul 9 Mediop centrează pe jos în fața porții și căpitanului Adrian Popa i-a revenit simpla misiune de a pune piciorul pentru 1-0. După gol spiritele s-au ”calmat” și avantajul minim a fost păstrat la cabine. Oaspeții au oferit o replică mai îndrăzneață după pauză și în minutul 62 o minge strecurată în careul ripensist e reluată fără speranțe, din apropiere, de nou intratul Coltor. Peste alte cinci minute a fost nevoie de o dublă intervenție a lui Georgios Gakos pentru ca Ighiul să nu treacă în avantaj. ”Ripi” a atacat mai mult pe final și dacă Golda nu a fost inspirat astăzi în fața porții, o nouă reușită avea să vină din ”linia a doua”. Aproape când nimeni nu se mai aștepta, în minutul 89, o minge deviată la colțul lung după un corner e reluată în centrul careului de Vlădia iar Zaluschi, un alt om intrat pe parcurs, are inspirația să trimită sub bară deși avea destui oameni în fața. Mijlocașul a punctat decisiv pentru 2-1 și a sărbătorit aruncându-și în aer cunoscuta cască de protecție. După acest gol Performanța a mai avut o oportunitate bună prin Seiwerth, dar șutul său a trecut peste buturile lui Gakos.

În urma acestei victorii Ripensia revine la două puncte în spatele liderului Național Sebiș, învins astăzi la Reșița în derby-ul cu CSM Școlar. Etapa viitoare programează un duel timișean interesant: CSM Lugoj – ”Ripi”.

FC Ripensia Timișoara: G. Gakos – Vlădia, Hecsko (46 Nanu), Apro, C. Toma – Ad. Popa, Mânecan (88 Briciu), Stoi (66 Zaluschi), Mediop – Golda, Dumiter (74 Semeniuc).


Antrenor: Remus Steop.

Performanța Ighiu: Pop – Iclănzan, Potopea, I. Grozav (87 Oară), A. Mărginean – Oniche, Miroiu – Fetița, S. Turuș (65 Cristea), Circov (46 Coltor) – Seiwerth. Antrenor: Mihai Manea.

Lugojul a bătut Giarmata

Tot în etapa a 15-a, CSM Lugoj a învins-o pe Millenium Giarmata, scor 2-0. Celelate rezultate înregistrate în C4 în weekend au fost: UTA BD II – Pandurii II 1-0, Unirea Alba Iulia – Mama Mia Becicherecu Mic 1-2, Cetate Deva – ACS Poli II 2-0, Gloria Cermei – Industria Galda 0-0 și CSM Școlar Reșița – Național Sebiș 3-1. Sebișul conduce în continuare seria a IV-a, cu 30 de puncte, și e urmat de cărășeni, la două puncte în spate. Urmează apoi un calup de trei echipe cu 26 de puncte: Ripensia, Galda și Lugojul. Mama Mia și Giarmata, cu câte 16 puncte, se află pe locurile 11 și 12 din cele 14 competitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.