Ripensia Timişoara, ÎNVINSĂ după ce a condus la Sebiş. Unde s-a decis...

Ripensia Timişoara, ÎNVINSĂ după ce a condus la Sebiş. Unde s-a decis partida contra liderului Ligii a III-a

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a început astăzi partea secundă a Ligii a III-a într-o partidă de maximă importanţă în ecuaţia unei eventuale promovări. Adversarul din faţa galben-roşiilor a fost nimeni altul decât liderul Naţional Sebiş, care se afla înaintea jocului direct cu cinci puncte în faţa timişorenilor. În ciuda faptului că a preluat iniţiativa cu un gol în primele minute, timişorenii au cedat după pauză, fiind învinşi cu 4-3, golurile din final ale lui Mediop şi Vlădia venind prea târziu.

La nici şase minute de la fluierul de start Golda a profitat de un corner bine executat de colegul său din avanposturi, Dumiter, şi a marcat din colţul careului mic printr-un şut în colţul scurt, la vinclu, fără speranţe pentru Fişteag. Încă nerefăcut în urma jocurilor din amicale, Mediop a început jocul de la Sebiş pe banca de rezerve.

Galben-roşii au avut şansa de a se desprinde după o fază trasă la indigo cu cea a golului, însă de această dată Fişteag a intervenit cu un reflex de panteră iar mai apoi Toma a trimis de puţin alături, dintr-o lovitură liberă de la cca. 23 de metri. Gazdele au încercat să dea replica. Filip l-a faultat pe Suciu în careu şi centralul partidei a arătat punctul cu var. Mihuţa, care în urmă cu două minute executa faza fixă în urma căreia s-a obţinut lovitura de pedeapsă, s-a prezentat faţă-n faţă cu Rădulescu, pe care nu l-a putut învinge de la 11 metri.

Scăpată cu faţa curată, Ripensia a ratat impardonabil prin Filip, care nu a profitat de pasa lui Dumiter, dată în urma unei curse de 40 de metri, şi a tras mult peste din 12 metri, cu poarta liberă.


Zece minute mai târziu, puţin după jumătatea primei reprize, ocaziile s-au răzbunat. Săulescu, pe fază la respingerea fundaşilor oaspeţi, nu a iertat din interioriul careului mare, finalizând dintr-o semifoarfecă.

Două goluri în mai puţin de 10 minute

Pauza dintre cele două reprize a fost un sfetnic bun pentru Sebiş, care a revenit cu gol în minutul 49. Siminic, cu capul, din centrarea lui Mihuţa, a făcut 2-1. La nici cinci minute mai târziu Săulescu şi-a trecut în cont al doilea gol. Rosenblum a câştigat un duel la cap, mingea ajungând la marcatorul golului, care a tras pe sub portar.

În ciuda unei duble schimbări în tabăra vizitatorilor, Sebişul a mai punctat o dată prin Velici, care a profitat de un gol uşor, după o pasă a lui Săulescu, pătruns pe flancul drept. În fine, cu trei minute înaintea minutului 90, Mediop a deviat în plasă un şut a lui Vlădia. Răbufnirea de orgoliu a fost prea târzie, în ciuda unui ultim gol a lui Vlădia, cu capul, după ce mingea s-a izbit de transversală, scor final 4-3.

După victoria de astăzi Naţional Sebiş ia o opţiune serioasă pentru primul loc, distanţându-se la şapte puncte de Ripensia Timişoara şi la cinci de Şcolar Reşiţa, care a pierdut cu 2-1 la Pandurii II. Etapa viitoare galben-roşii vor primi vizita Performanţei Ighiu, în timp ce Sebişul va avea un alt joc important, în deplasare la secund clasata Şcolar Reşiţa.

Caseta tehnică:

Naţional Sebiş – Ripensia Timişoara 4-3 (1-1) (’31, ’53, Săulescu; ’49, Siminic, ’64, Velici / ‘6, Golda; ’87, Mediop, ’93, Vlădia)

Naţional Sebiş: Fişteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu (’27, Susan), Mihuţa – Săulescu (’73, Pirtea), Fuchs, Iuga (’90, Kilin) – Velici (’83, Tulcan).

Ripensia Timişoara: Rădulescu – Vlădia, Apro, Hecsko, Toma – Filip (’46, Olar), Stoi, Briciu (’57, Mediop), Nanu (’57, Popa) – Dumiter, Golda.

Arbitri: Alexandru Bălan (Deva), Alin Mureşan şi Anghel Todea (ambii din Cluj Napoca). Observatori: Sebastian Moisin şi Ion Zare (ambii Oradea).

Spectatori: 300.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.