Ripensia Timișoara revine la jocurile din Liga a III-a cu un derby...

Ripensia Timișoara revine la jocurile din Liga a III-a cu un derby în deplasare. Roș-galbenii au un jucător convocat la naționala de tineret

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia Timișoara

FC Ripensia are parte mâine de un duel important pentru lupta la vârf în Seria a IV-a chiar la startul returului. Timișorenii pregătiți de Remus Steop joacă în fief-ul liderului Național Sebiș. Roș-galbenii sunt hotărâți să lupte pentru primul loc în primăvară și, totodată, există dorința de revanșă după debutul nereușit în Liga a III-a în compania arădenilor.

”Ripi” a cedat acasă cu 0-3 în tur, dar între timp tinerii noi înregimentați în Ciarda Roșie au prins curaj. ”Așa cum ne-au surprins ei în prima etapă, nu văd de ce nu am face-o noi acum. În vară am acuzat oarecum tracul debutului în Liga 3-a, mai ales că am avut mulți debutanți. Acum jucătorii au realizat că se pot bate cu oricine de la egal la egal, pot spune că au crescut în maturitate și încredere în forțele lor. Se poate spune că e un derby al acestei prime etape, pe care urmărim să-l câștigăm, prestând un fotbal de calitate. Nu va fi ușor, întâlnim liderul, o echipă ce vrea să promoveze, dar avem atuurile noastre pentru acest meci”, a declarat Remus Steop pentru sportarad.ro.


Conform aceleiași surse ambele echipe se confruntă cu mici probleme medicale. Bârsănel, Drame și Tulcan sunt incerți la Sebiș, în timp ce la oaspeți An. Popescu e accidentat iar Semeniuc suspendat. Zaluschi și Mediop sunt de asemenea incerți pentru acest joc.

Roș-galbenii au confirmat și sosirea atacantului Claudiu Matiș, tot de la Mama Mia, după ce în prealabil au fost semnați Alex Olar (Gătaia), Andrei Dumiter (Becicherecu) și Flavius Vlădia (Ighiu). În teste ripensiștii au pierdut doar un joc, primul, cel cu Luceafărul (0-2), și au înregistrat o singură remiză, 1-1 cu Crișul Chișineu Criș. În rest, elevii lui Steop au avut numai victorii, unele la scor, cu adversari de ligă inferioară ce-i drept.

Partida Național Sebiș – Ripensia Timișoara se dispută mâine, de la ora 15.00, în etapa a XIV-a a Ligii a III-a. Arădenii au un avans de patru puncte față de roș-galbeni. Ocupanta locului 3, trupa din Ciarda Roșie nu are ca obiectiv promovarea, dar în cazul în care s-ar clasa pe locul 1 nu ar spune neapărat nu participării din toamnă în B, totul urmând să se decidă în urma unei analize financiare. În schimb, gazdele pregătite de Călin Cojocaru, cu mai mulți timișoreni în lot din acest sezon, sunt considerate favorite la urcuș, alături de CSM Școlar Reșița, la prima poziție.

Golda, la lotul U21!

Pentru prima dată de la reînființare ”Ripi” se poate mândri că dă un jucător la o selecționată națională. Denis Golda, care a împlinit recent 20 de ani, a fost convocat de antrenorul naționalei de tineret, Daniel Isăilă, la acțiunile tricolorilor programate în Spania. Cu această ocazie România U21 va înfrunta amical formațiile similare ale Rusiei, pe 24 martie, și Danemarcei, pe 27 martie. Isăilă l-a remarcat pe Golda dintr-un calup de 60 de jucători urmăriți pentru a întări ”tineretul” înaintea campaniei de calificare la Euro 2019. Atacantul împrumutat de la ACS Poli nu e singurul timișorean la U21, echipă în care de obicei e titular fundașul Deian Boldor iar în staff-ul căreia se află preparatorul fizic Bogdan Merișanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.