Robu către jurnaliști despre terenurile date liberalilor: „Ce e cu populismele astea...

Robu către jurnaliști despre terenurile date liberalilor: „Ce e cu populismele astea penibile?”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut astăzi o primă ieșire nervoasă pe tema repartizării parcelelor de teren pentru case către mai mulți apropiați de-ai săi, membri PNL. Rugat de o jurnalistă să comenteze despre „nepotismele” făcute la împărțirea terenurilor, primarul Robu a cerut reformularea intrebării, după care și-a pierdut cumpătul.

„Și care e problema? Adică ei sunt cetățeni de alt rang? Există vreo lege în țara asta care spune că membrii partidului aflat la putere local sau național sunt decăzuți din anumite drepturi? Puteți să fiți serioși în abordare totuși, să nu promovați un anumit spirit spirit toxic în societatea românească. Ce e cu populismele astea penibile? Dacă cineva e colaborator cu primarul trebuie să fie frustrat de niște drepturi cetățenești? Suntem stat de drept şi legea este cea care trebuie să decidă şi nu părerea lui x sau y care se face de râs cu comunicate şi s-au făcut destui de râs. Cum stau lucrurile. S-au hotărât nişte criterii în consiliul local, s-au făcut amendamente de către consilierii locali, s-au votat de către consilieri. Nimeni nu putea să introducă criterii prin care să fie excluşi de la competiţie colaboratorii primarului sau angajaţii pe diverse posturi în primărie sau instituţii ale primăriei.


Cum s-ar fi putut face aşa ceva? Ar fi fost profund ilegal. Și atunci evident că alături de orice cetățean (…) oricine ar fi putut, a avut posibilitatea să își depună dosarul de candidatură pentru acele parcele S-a lăsat un termen suficient de mare, chiar eu am prelungit termenul cu o lună față de cât era înițial tocmai ca să afle lume și am vorbit despre această competiție transparent deschis. S-a făcut evaluarea și o comisie a analizat dosarele și acea comisia a oferit puncte pentru fiecare din criteriile în vigoare și în final s-au făcut clasamentele. Îi văd pe unii și nu știu ce au în cutia craniană spunând că nu înțeleg cum a repartizat calculatorul. Cum să repartizeze calculatorul?”, a declarat primarul Nicolae Robu, care i-a îndemnat din nou pe toţi cei nemulţumiţi să depună contestaţie.

Senatoarea Alina Gorghiu a subliniat că este de datoria primarului să clarifice situația privind modul în care liberalii au ajuns în posesia terenurilor.

Alina Gorghiu a declarat că „să nu credeți că mă derobez de explicații, va veni domnul Robu în câteva momente și vi le va da pe toate. Cred în sine că ideea este una bună a da teren unor tineri care doresc să își înceapă o viață nu mi se pare deloc o idee proastă, nu se face în premieră la Timișoara, s-a făcut în multe locuri în România și proiectul este unul bun. Faptul că au fost mult mai multe solicitări decât posibilitățile primăriei înseamnă că este un proiect bun în sine și că lumea are nevoie de genul acesta de proiecte. Cred însă că date fiind întrebările și dat fiind faptul că a trezit atâta interes modul în care au fost repartizate parcelele necesită în egală măsură explicații din partea primăriei. Pentru fiecare semn de întrebare e nevoie de explicații suplimentare pentru că ar fi mare păcat să planeze suspiciunea de partiprix așa cum o sugerați dumneavoastră sau alții asupra anumitor persoane sau dosare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.