Robu NU e de acord cu demolarea stadionului „Dan Păltinişanu”. Unde vrea...

Robu NU e de acord cu demolarea stadionului „Dan Păltinişanu”. Unde vrea să fie construită sala polivalentă finanţată de CNI

0
DISTRIBUIȚI

Demolarea stadionului „Dan Păltinişanu” pentru construirea unei noi arene şi amenajarea unei săli polivalente înspre Giroc sunt două din marile proiecte pe care Consiliul Județean Timiş speră să le pună în operă cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. Deocamdată, însă, CJ Timiş a alocat bani pentru realizarea documentaţiei. Cu toate că preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a declarat ieri că a discutat şi cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care ar fi fost de acord cu proiectele CJ Timiş, lucrurile nu stau tocmai aşa.

„Eu aş vrea să acţionăm uniţi în interesul Timişoarei, al timişenilor noi toţi cei care avem responsabilităţi în administraţia publică. (…) Eu cred că nişte oameni responsabili care s-au angajat să facă bine public trebuie să colaboreze între ei indiferent de apartenenţa politică. (…) Trebuie să spun că am găsit deschidere şi la dânsul şi sper ca relaţiile de colaborare de până acum să nu fie alterate de politicianisme ieftine. E un pleonasm probabil să spun aşa, dar întăresc ideea. Noi avem pe lista sinteză la CNI, noi Timişoara, trei obiective: un nou stadion, un bazin olimpic şi o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Eu am făcut toate demersurile ca aceste obiective să ajungă pe lista CNI, toate sunt înscrise acolo, dar vreau să fie limpede, tipul de demersuri pe care le-am făcut este asemănător cu demersurile pentru centura Timişoarei.


Nici centura Timişoarei şi nici aceste obiective nu le realizează nici primăria şi nici CJ Timiş. (…) Citesc că nu am avut nicio discuţie pe tema aceasta, că se fac demersuri pentru amplasarea sălii polivalente undeva între Giroc şi Timişoara. Oraşul acesta nu se dezvoltă haotic. Noi avem un Master Plan şi tot ce se întâmplă trebuie să respecte acest Master Plan. Nu e rău ca dacă CJ dispune de un teren acolo să fie folosit pentru un obiectiv sportiv. De exemplu, acolo se poate face noul stadion. (…) Sala polivalentă pe care eu am propus-o încă din 2012 (…) trebuie făcută în acel campus sportiv al Timişoarei. Nu o face nici primăria, deci să lăsăm orgoliile, nu o face nici Consiliul Judeţean Timiş deci să lase orgoliul şi consiliul judeţean, o face CNI”, a declarat Nicolae Robu astăzi.

Primarul Timişoarei nu este încântat nici de perspectiva demolării stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara pentru construirea unei noi arene sportive. Întrebat de PRESSALERT.ro dacă este de acord cu planurile enunţate de preşedintele CJ Timiş, Nicolae Robu a explicat că „nu cred că este cea mai bună soluţie. Stadionul Dan Păltinişanu aparţine de consiliul judeţean. După părerea mea nu suntem la nivelul la care să fie o decizie oportună demolarea stadionului că ducem foarte mare lipsă de astfel de obiective pentru sport. Timişoara e oraşul în care fiecare sport este la el acasă, dar din păcate stă foarte prost la capitolul infrastructură pentru sport. Stadionul «Dan Păltinişanu» are şi o pistă care ar putea să fie amenajată ca ar fi foarte bună şi pentru competiţii de atletism şi stadionul Dan Păştinişanu ar mai putea fi folosit mulţi ani de acum înainte”.

Primarul a promis că va discuta cu preşedintele CJ Timiş pentru a cădea de comun acord asupra celor mai bune decizii pentru oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.