Roxana Iliescu: „Voi analiza situația și voi decide dacă voi mai candida...

Roxana Iliescu: „Voi analiza situația și voi decide dacă voi mai candida pentru funcția de președinte al PMP Timiș”. Cum a determinat conducerea centrală a partidului că merită să continue în PMP

0
DISTRIBUIȚI

Apariția din această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE a vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu, a stârnit curiozități mari mai ales în cadrul PMP, partidul pe care-l reprezintă la nivelul conducerii de județ. Semn că apele nu sunt nici pe departe calme, după cunoscutul conflict intern în urma căruia s-a dorit înlăturarea Roxanei Iliescu.

La auzul veștii că Roxana Iliescu va fi prezentă în studioul HDV, vicepreședintele PMP Timiș, Sorin Cociobea, a intrat în stare de alertă, acesta chestionându-l în prealabil pe moderatorul Dragoș Boța despre prezența invitatei de azi la emisiune. Întrebată dacă chiar atât de mult le stă în gât celor din tabăra care a dorit înlăturarea sa, Roxana Iliescu a spus că „sunt surprinsă că v-a adresat întrebarea asta astăzi. Și-a asumat o astfel de atitudine prin poziția pe care a avut-o în perioada aceasta”. Totuși, schimbarea dorită în zonă nu s-a concretizat, pentru că la nivel național atitudinea față de vicepreședintele CJ Timiș a fost diferită. „A fost relativ simplu să conving partidul la nivel național. S-a supus la vot în colegiul național datorită funcției pe care o am, pentru că am fost votată în calitatea mea de vicepreședinte. O astfel de decizie la nivel local trebuia prezentată forului de conducere a partidului. Motivele invocate de cei care au vrut excluderea sunt cele cunoscute, atitudinea mea și luarea de poziție, modul în care am răspuns, inclusiv public, vizavi de cele întâmplate în cadrul organizației. Aportul pe care l-am avut la nivel județean și local a contat mult”, a declarat Roxana Iliescu la PRESSALERT LIVE.

De asemenea, Roxana Iliescu a ținut să lămurească și zvonurile legate despre funcția de vicepreședinte la nivel național.


„Am văzut și eu articolul apărut, poate că era mai bine ca domnii jurnaliști de acolo să îmi fi dat un apel telefonic, să le confirm sau să le infirm. Sunt vicepreședinte la nivel național, nu s-a produs nicio înlocuire, la ultimul congres am fost votată în calitate de vicepreședinte la nivel național. Ca cineva să fie înlăturat, trebuie să greșească fundamental față de partid”, a specificat Roxana Iliescu.

O viitoare candidatură a vicepreședintelui CJ Timiș în funcția de conducere a PMP Timiș rămâne deschisă. „Voi analiza statutul meu în partid atât la nivel local, dar și la național. Aici, sunt un simplu membru și îmi exercit foarte bine funcția de vicepreședinte al CJ, fără a fi probleme dacă dețin sau nu funcție la nivel local. Voi analiza dacă mă vă implica la nivelul conducerii în organizație. Dacă voi decide să candidez la funcția de președinte din nou, în mod sigur voi candida și la nivel național pentru o funcție în conducerea partidului”, a declarat Roxana Iliescu. Cât despre relația cu Radu Șumălan, vicepreședintele CJ Timiș a spus că „a trebuit să redeschid dialogul cu domnul Șumălan, pe chestiuni de organizație și în în ceea ce se întâmplă în PMP la nivel județean. Avem consilieri locali și viceprimari are s-au zbătut și au depus proiecte, trebuie să gestionăm situația. Eu m-am dus în organizației cu capul sus și le-am împărtășit colegilor mei activitatea din cadrul CJ”, a spus Roxana Iliescu.

Deși a precizat că este de necontestat notorietatea și expertiza lui Traian Băsescu, invitata din această seară în studioul HDV crede că există oameni care să-i preia locul în cazul unei plecări. „Pasul înapoi nu a fost făcut și mai vedem dacă îl va face. PMP, la momentul acesta, este clar un partid de lider, chestiune recunoscută de toți. Pe de alta parte, avem colegi pe care îi admir și îi respect. Este vorba de Eugen Tomac, Siegfried Muresan, Cristian Diaconescu, oameni care ar putea fi în funcția centrală de conducere”, a precizat Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.