Vicepreședinte CJ Timiș: „Voi pune accent pe infrastructura județului”. Ce spune Roxana...

Vicepreședinte CJ Timiș: „Voi pune accent pe infrastructura județului”. Ce spune Roxana Iliescu despre împărțirea banilor către primării VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Chestiunile de interes național nu au rămas nedezbătute în cadrul ediției de aseară a PRESSALERT LIVE, când invitată a fost Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ Timiș. Vestea cum că PSD pregătește grațiere corupției, după un amendament depus prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu pot fi grațiați, a stârnit rumoare în toată țara.

„Unii se plictisesc și în Parlament. Am înțeles că e o poziție asumată personal, nu una de către partid. Mă aștept să nu fie singura, din păcate. Faptul că au majoritate atât la Camera Deputaților cât și în Senat, le dă ocazia să facă ce vor. S-ar putea să avem surprinze neplăcute dacă nu vo înțelege că trebuie să existe o dezbatere constructivă”, a spus Roxana Iliescu. Mâine va fi o zi importantă pentru județul Timiș, întrucât, în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului județean, se va vota bugetul pentru primării. „Se va vota modul în care CJ, în urma analizei pe care a făcut-o, va împărți banii către primăriile din județ. De la momentul în care s-a votat legea bugetului național și a fost promulgată în Monitorul Oficial de către președinte, în cinci zile Ministerul Finanțelor a trimis banii care reveneau fiecărui județ, în parte către Direcțiile Finanței Publice județene. Suma e formată din două componente foarte mari, cote defalcate din TVA, banii de la minsiterul finanțelor și impozitul pe venit. Suma, după o formulă prevăzută de lege, este distribuită la primăriile din județ. 20% din aceasta, aproape 40,5 milioane de lei, au fost dați iar CJ urmează să-i împartă. Mai sunt alte 10 milioane de lei pentru drumuri comunale și județene, care am decis să fie repartizați strict către drumurile comunale.


Solicitările au fost mult mai mari, aproape de 400 de milioane de lei. Sunt locuri în care nu există drumuri comunale, cum e Fibișul”, a precizat Roxana Iliescu.

În aceeași ordine de idei, vicepreședintele CJ TImiș a ținut să spună că „în programul PNDL 1 miliard de lei au fost alocați pentru proiecte în derulare, începute și care trebuie continuate. Exemple de astfel de proiecte pe care le are CJ Timiș este asfaltarea DJ 682, între Groși și Bulza sau a DJ 595C, între Deta – Opatița – Birda. Separat, pe lângă acești bani, au mai fost alocați, tot pe PNDL, 450 de miliaone pentru proiecte de cadastru și carte funciară. Sunt foarte multe localități care nu au cadastru”, a menționat Roxana Iliescu. Cât despre banii pe proiectele de investiție, din bugetul CJ pentru anul 2017, vicepreședintele consiliului județean a spus că „bugetul pentru CJ va fi votat în data de 20. Mâine avem doar bugetul pentru primării. Discuții au fost, categoric, inclusiv eu am discutat cu colegii mei și cu conducerea în speță, cu președintele Dobra. Voi susține proiectele pe care le avem, dar nu mă pronunț acum, e prea devreme. Spre exemplu, pentru centrele de colectare și depozitare a fructelor și legumelor, vom avea alături oameni cu expertiză, am făcut deja un pas în sensul acesta, am vorbit cu domnul rector Costin Popescu. Sper ca de anul acesta să realizăm ceva palpabil și să continăm proiectul. De ce nu, să nu fie singurul”, a declarat Roxana Iliescu.

Vicepreședintele CJ Timiș a menționat că va fi de văzut pentru ce fel de investiții se vor aloca cei mai mulți bani. „Cel mai bine este să avem această discuție și voi putea să vă dau un răspuns atunci când se va vota bugetul. Este în dezbatere. Cei din CJ reprezintă timișenii în urma votului dat. Fiecare am venit cu niște proiecte. Vreau ca cele 12-13 mii de voturi pe care le-am obținut să ducem la îndeplinire niște proiecte bune. Am spus la un moment dat, într-o altă emisiune, că la aceste proiecte bune trebuie să pună umărul toată lumea, cum cred că s-a și întâmplat până acum”, a spus Roxana Iliescu. Totuși, invitata de ieri seară din emisiunea PRESSALERT LIVE a spus că „eu o să pun accent foarte mare pe ceea ce înseamnă infrastructură. Avem 10 proiecte mari pe care le vom depune pe PNDL, unul ar fi lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 592, Timișoara – Moșnița Nouă, asfaltarea DJ 591 C sau centura de ocolire a Timișoarei până la aeroport”, a menționat Roxana Iliescu.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui luat in considerare si „orasul”Faget,care are in componenta sa „cartiere”precum Bunea Mare,la o distanta de aprox.10 km,din care 5km sunt de piatra cu pamant,un drum plin de cratere,pe care nu poti sa circuli cu o viteza m.mare de 5 km/h,iar ulitele interioare sun vai si amar,toate desfundate si pline de gropi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.