Senatorul PSD Adrian Diaconu aduce vești POZITIVE pentru Timișoara, dinspre Guvern. Ce...

Senatorul PSD Adrian Diaconu aduce vești POZITIVE pentru Timișoara, dinspre Guvern. Ce crede despre propunerea controversată a lui Șerban Nicolae VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Adrian Diaconu, membru a două comisii permanente ale Parlamentului, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, respectiv Comisia pentru politică externă, a vorbit în seara trecută, la PRESSALERT LIVE, despre activitatea pe care o are la București. Schimbarea pe care a făcut-o odată cu trecerea la mandatul de senator i s-a părut copleșitoare în primă fază.

„La început aproape că mă copleșea atenția din partea presei, pentru că de unde veneam eu nu am beneficiat niciodată de atâta atenție”, a spus acesta. Chestionat cu privire senzația pe care o are ținând cont de proximitatea sa fizică față de Șerban Nicolae, intrat în atenția mass media după amendamentul său privind Legea grațierii, Adrian Diaconu a ezitat să răspundă. Totuși, nu este de acord cu propunerea colegului său de partid. „Nu am niciun interes, știți cum sunt format profesional și structural și nu aș putea fi obiectiv când unui om i s-ar da posibilitatea, chiar dacă a făcut o faptă, să îmi râdă în nas și să fie liber. Nu sunt de acord cu amendamentul emis de Șerban Nicolae. Votul meu va fi împotrivă. În ceea ce privește faptele de corupție, știind cine le săvârșește, știu ce muncă se depune la un astfel de dosar, să obții o condamnare și munca să se ducă pe apa sâmbetei… nu aș fi de acord cu așa ceva”, a declarat Adrian Diaconu.

În ceea ce privește dezbaterea despre recuperarea prejudiciilor, senatorul PSD invitat la PRESSALERT LIVE a menționat că: „discuția aceasta a fost una de finețe juridică și a fost interpretată greșit.


Domnul Șerban Nicolae a spus că, dacă într-un an de zile de la condamnare nu își achita prejudiciul, condamnatul să se întoarcă în pușcărie. Se bate cap în cap, pe de alta parte, ce a spus dânsul cu procesul de grațiere”.

La fel de controversată a fost și posibilitatea de a face un denunț doar în maximum 6 luni de la comiterea infracțiunii. „Prin limitarea în timp s-a dorit altceva, și mi-aș permite să interpretez în alt mod decât cel general. Există un om care a săvârșit o faptă penală, fie are cunoștință de o faptă penală și atunci trebuie ca prin denunț să fie iertat pentru fapta săvârșită dacă declară și are dovezi despre o altă persoană că a comis o faptă penală. S-a încercat stimularea unui spirit cetățenesc. Sau, dacă fapta a fost comisă cu ani în urmă iar acum individul respectiv e căit, nu a mai făcut astfel de fapte, ar trebui privit cu alți ochi”, a menționat Adrian Diaconu.

Cât despre dorința lui Șerban Nicolae de scutire de taxe și impozite pentru anumite cazinouri, senatorul PSD a specificat în studioul HDV că „se referea la acele zone defavorizate, grinduri, locuri folosite, unde dacă ai duce un cazinou, ai reînvia zona. Dar nu sunt în temă atât de mult să mă pot pronunța mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.