Spitalul Județean Timișoara depune proiecte europene de 10 milioane de euro în...

Spitalul Județean Timișoara depune proiecte europene de 10 milioane de euro în această primăvară. Ce vrea să facă cu banii

0
DISTRIBUIȚI

Două mari spitale din Timișoara sunt pregătite să depună mai multe proiecte europene, până la sfârșitul acestei luni, pe apelul “Formarea personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate” din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU). În total, Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Municipal Timișoara și-au propus să atragă fonduri europene de peste 15 milioane de euro.

Astfel, Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că unitatea medicală pe care o conduce va depune, până la data de 31 martie 2017, patru proiecte pe POCU.

“Sunt mai multe proiecte pe pregătire profesională pregătite. Profesorul Lazăr, șeful Clinicii 2 Chirurgie, are un proiect pe chirurgie robotică de două milioane de euro. Mai avem un proiect pe pregătire profesională, antrenare și treinuire pe metode ultramoderne în Terapie Intensivă, de trei milioane de euro, plus încă unul împreună cu Ordinul Asistenților din România – în jur de două milioane de euro.


De asemenea, și Oncogen are un proiect de trei milioane de euro. Am înțeles că termenul de depunere este 31 martie, deci suntem în plină procedură de întocmire a dosarelor”, ne-a explicat Marius Craina.

De altfel, medicii de la Clinica 2 Chirurgie a Spitalului Județean Timișoara operează cu un robot chirurgical de ultimă generație cumpărat, în urmă cu doi ani, în cadrul unui proiect european în valoare de patru milioane de euro. Totodată, Oncogen, Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului, a fost realizat lângă Spitalul Județean Timișoara cu 12 milioane de euro, majoritatea banilor provenind de la Uniunea Europeană.

De asemenea, și Spitalul Municipal Timișoara a pregătit două proiecte, valoarea acestora fiind de aproximativ șase milioane de euro.

“Vom depune două proiecte pe POCU, pe formarea profesională. Într-un proiect suntem noi lideri, un proiect de trei milioane de euro, și într-un alt proiect vom fi parteneri cu Spitalul Fundeni, tot la o asemenea valoare va fi proiectul, dar nu ne revine nouă toată suma. Acești bani se dau pentru pregătirea profesională a personalului medical implicat în derularea programelor de sănătate. Și anume, medicii de la specialitățile obstetrică-ginecologie și neonatologie. Avem în cadrul acestor proiecte achiziția de echipamente pentru desfășurarea de workshop-uri, avem un schimb de experiență cu ginecologii din Szeged în ceea ce privește îngrijirea gravidelor la domiciliu”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.