ȚEAPĂ Suma fabuloasă fără care au rămas doi pensionari, după ce au...

ȚEAPĂ Suma fabuloasă fără care au rămas doi pensionari, după ce au primit în casă o străină pe motiv că le oferă produse gratuite

0
DISTRIBUIȚI

Doi pensionari din vestul țării au rămas fără banii agonisiți întreaga viață. Este vorba de suma de 24.500 lei, care le-a fost furată din casă de către o străină care a pretins a fi reprezentanta unui supermarket și că oferă produse gratuite. Astfel, bătrânii din Deva, județul Hunedoara, au lăsat-o pe femeie să intre în locuință, iar aceasta, profitând de neatenția lor, a intrat în dormitor, iar dintr-un sertar a furat plicul în care se aflau banii.

„Persoana respectivă, profitând de neatenția persoanei vătămate și a soției acestuia, a sustras dintr-un sertar al mobilei din dormitor un plic cu 24.500 de lei, după care a părăsit locuinţa.


În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi efectuează cercetări în vederea identificării făptuitoarei şi a recuperării prejudiciului”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Polițiștii fac mai multe recomandări, astfel încât cetățenii să nu devină victime ale acestui gen de infracțiuni.

“Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități (gaz, electricitate, primărie, cablu TV etc.) sau care pretind a fi reprezentanți ai unor supermarketuri ce oferă gratuit produse, sau prezintă diverse promoții – nu le permiteți accesul în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați; Dacă intrarea în scara blocului este prevăzută cu interfon, nu permiteți accesul decât persoanelor cunoscute, pe care le așteptați în vizită; Instruiţi-vă copiii, ca atunci când sunt singuri acasă să nu răspundă la interfon şi să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă aceştia spun că sunt trimişi de dumneavoastră; Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara blocului, anunțați imediat poliția și alertați vecinii”, comunică oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.