ÎNTĂRIRI din emisfera sudică și Regatul Unit. Timișoara Saracens a transferat ȘASE...

ÎNTĂRIRI din emisfera sudică și Regatul Unit. Timișoara Saracens a transferat ȘASE jucători străini pentru a suplini plecările din iarnă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Șase jucători noi pentru campioană

Timișoara Saracens RCM și-a prezentat azi achizițiie cu care speră să treacă într-o nouă etapă. După numele importante care au părăsit gruparea campioană în această iarnă, bănățenii au înregimentat șase rugbiști cu origini în Africa de Sud și Oceania. Doar trei dintre ei vor fi însă în cărți pentru barajul cu Krasny Yar.

După plecările lui Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau și Victor Dumitru la CSM Olimpia, toată lumea aștepta un răspuns de la conducerea de pe Bega. În materie de transferuri ”in”. Astăzi nu mai puțin de șase nume noi au fost prezentate. Sub comanda lui Grainger Heikell a ajuns neozeelandezul Michael Stewart, australianul Stefano Hunt, fijianul Henry Seniloli, britanicul James Doyle și sud-africanii Pieter Stemmet și Marzuq Maarman. Cu toții în ”floarea vârstei”, având între 24 și 27 de ani.

”E o perioadă entuziasmantă, să urăm bine venit acestor jucători la Timișoara Saracens. Vor ajuta la un sezon foarte greu. Am pierdut jucători, dar i-am înlocuit cu recruți de calitate din afara țării. Suntem mulțumiți de cei înregimentați. Urmează o provoare importantă, inclusiv play-off-ul european. Inclusiv SuperLiga, avem timp să pregătim aceste obiective”, a spus Grainger Heikell, tehnicianul Timișoara Saracens.

”Stefano Hunt vine din Australia, ajută la construcție, jucător rapid, cu potențial mare de creștere”, l-a descris Grainger Heikell pe noul mijlocaș la deschidere și totodată centru. ”Când m-am interesat am înțeles că e un loc plăcut și mă bucur de perioada pe care o voi petrece aici”, a precizat jucătorul care are și cetățenie neozeelandeză.

”James Doyle a jucat la un nivel bun în Australia, experiența lui de acolo e importantă pentru noi. A jucat recent și în Marea Britanie”, a precizat Heikell despre cel care a îmbrăcat inclusiv tricoul celor de la Sale Sharks. ”Vreau să mă bucur de rugby, wi fi-ul e foarte bun, asta am spus celor de acasă prima dată”, a fost replicat hazlie a britanicului cu origini la Antipozi.

”La Marzuq Maarman, din Africa de Sud, am văzut multe calități, e tot un jucător tânăr. E o achiziție valoroasă, va pune presiune pe colegii de post”, a fost descrierea noului pilier. ”Nu știam multe despre echipă, dar după sosire conducerea m-a tratat bine. Jucătorii m-au tratat din prima zi ca pe unul al lor. Sunt persoane care știu când e momentul să râzi la un antrenament și când trebuie să muncească”, a concluzionat sud-africanul.

Ceilalți trei jucători au fost descriși de ”secundul” Sosene Anesi: ”Abia aștept să-i văd pe acești jucători. Pieter a fost implicat în Currie Cup, Stewart e un kiwi și samoan, are experiență inclusiv în ITM Cup. Și îl avem pe fratele nostru fijian Senioli, el a fost implicat n echipa națională. Mă voi preocupa să pună și mai mulți mușchi pe el”.

”De când am ajuns la aeroport mi-am dat seama că lucrurile sunt în ordine. Eu am încredere în mine că voi face tot ce depinde pentru ca echipa să meargă bine”, a spus Pieter Stemmet. Stewart a subliniat că ”băieții m-au primit bine, mi-a plăcut că putem comunica în engleză”. Iar Seniloli a spus că prima dată a fost cu lotul național fijian la București în România.

Amical cu Steaua, înainte de Europa

Timișoara Saracens va avea parte de un meci foarte dificil după această pauză. Primul joc oficial va fi pe 1 aprilie, cu rușii de la Krasny Yar în deplasare, nu e exclus ca meciul să se dispute în Georgia, ceea ce ar ușura misiunea bănățenilor de a obține vize pentru toți străinii.

”Primul obiectiv, pe 1 aprilie începe, pentru calificarea în Challenge Cup, un obiectiv obligatoriu, ne asigură calificarea în toamna europeană. Face parte din programul nostru de dezvoltare, nu e negociabil. Urmează SuperLiga, cu finala în mai, pe care o avem din nou în obiectiv. Timișoara se înscrie în aceste trei luni de zile în două competiții vitale, și pentru a ne asigura continuitatea în Europa.


Vom avea un program foarte încărcat. Datorită intermediarelor în SuperLigă”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”Nu am fost să-i vedem noi, dar antrenorii s-au uitat la meciuri, am găsit jucătorii doritori să vină la noi. Doar trei dintre ei vor fi eligibili pentru Challenge Cup, datorită schimbărilor. Antrenorii vor decide. Depinde și de cei de la națională, sperăm să nu avem accidentări”, a precizat Filipaș

Deoarece stau în prima rundă din SuperLigă la reluarea campionatului și pentru a nu intra direct în focuri cu formația rusă, Saracens RCM va juca pe 18 martie un amical cu Steaua la București. Singurul jucător cu probleme de viză a rămas Pretorius, care nu a revenit încă în Banat.

CV-urile noilor achiziții

Înaintare/grămada:

Michael STEWART – Nr. 8 (linia 3), 25 ani, Noua Zeelandă / Samoa. Sezon 2015/16 și 2014/2015: Southland Stags, campionat ITM Cup, Noua Zeelandă. Între sezoane a evoluat și la HBS Colorno Italia, Serie A, precum și pentru echipa de rugby 7 Canterbury, în campionatul național de Rugby 7 din Noua Zeelandă. Între anii 2009 și 2013 a evoluat atât pentru Academia echipei Crusaders Knights, cât și pentru Canterbury Rugby, din campionatul ITM Cup al Noii Zeelande. În 2011 i-a fost decernat trofeul „Cel mai valoros jucător de înaintare”, la categoria U20.

James DOYLE – Flanker (linia 3), 25 ani, cetățean al Marii Britanii, născut în Noua Zeelandă. Sezon 2016/17: Jersey Reds, Anglia, campionat Greene King IPA. Sezon 2014/15: North Harbour, campionat ITM Cup, Noua Zeelandă. Sezon 2013/14: Leeds Carnegie, actualul Yorkshire Carnegie, campionat Greene King IPA, Anglia. 2012/13: Sale Sharks, Anglia, Aviva Premiership. 2012: Leicester Tigers, Anglia, Aviva Premiership. 2011: component al lotului extins al Noii Zeelande U20. Club formator: North Harbour, Noua Zeelandă.

Pieter STEMMET– Pilier (linia 1), 25 ani, Africa de Sud. Sezon 2016: Eastern Province Kings, campionat Currie Cup, Premier Division. Sezon 2015: South Western District Eagles, campionat Currie Cup, Premier Division. Sezon 2014: Southern Kings Rugby, campionat Vodacom Cup. Sezon 2013: Southern Kings Rugby, campionat Currie Cup, Premier Division.

Marzuq MAARMAN – Pilier (linia 1), 24 ani, Africa de Sud. Sezon 2014, 2015 și 2016: NMMU Madibaz, campionat Varsity și League. Sezon 2012 și 2013: Eastern Province Kings, campionate Vodacom Cup și Currie Cup, Premier Division. În 2012 a evoluat pentru naționala U20 a Africii de Sud în toate partidele premergătoare Campionatului Mondial de Rugby U20

Treisferturi:

Henry SENILOLI –mijlocaș la grămadă, 27 ani, Fiji. 2014 – 2015: Benetton Treviso, Italia, campionat Guinness Pro12. Carieră internațională: 2015 – Campionatul Mondial de Rugby, Marea Britanie, component al naționalei Fiji (Flying Fijians). World Rugby Pacific Nations Cup, component al naționalei Fiji (Flying Fijians). 2014 – meciuri test Flying Fijians v Franța, Țara Galilor și SUA. IRB World Seven Series, component al lotului Fiji 7’s. 2013 – debutează în naționala Fiji (Flying Fijians) în partida România v. Fiji din 23 noiembrie de la București. 2012 – IRB Pacific Rugby Cup, component al naționalei Fiji Warriors. 2011 – IRB Junior World Championship, component al naționalei Fiji U20.

Stefano HUNT – mijlocaș la deschidere/centru, 25 ani, Australia/Noua Zeelandă. Sezon 2016: Brothers Rugby Club și Samoa A. Sezon 2015: Doha Rugby și GPS Rugby Brisbane. Sezon 2011 – 2014: Sydney University. Sezon 2010: Western Force și Australian Barbarians. Club formator: Queensland Reds.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.