Informatica Timișoara pierde pe terenul revelației United Galați. Ce eveniment important urmează...

Informatica Timișoara pierde pe terenul revelației United Galați. Ce eveniment important urmează pentru echipa pregătită de Robert Lupu

0
DISTRIBUIȚI
Simic, Informatica

Deși practică un joc consistent pe faza ofensivă bănățenii au cedat pentru a doua oară consecutiv puncte în Liga I. Revelația United Galați și-a recâștigat prima poziție după acest 4-3, cu destule momente interesante, în fața Informaticii Timișoara. Rezultat în urma căruia Autobergamo Deva a revenit pe 2.

Informatica a început la Dunăre cu o formulă foarte experimentată în teren, pe lângă tânărul portar Koivumaki s-a apelat la Rakic, Simic, antrenorul-jucător Lupu și căpitanul Thiago Alcantara. Gazdele au fost însă mai eficiente și au deschis scorul în minutul 6, cu noroc, brazilianul ”Deco” Nogueira trimițând în propria poartă în încercarea de a-l împiedica pe Cojoc să marcheze. Deși oaspeții alb-violeți au avut posesia, avându-i mult timp pe toți cei patru brazilieni din lot în joc, tot United a avut ocazii mari.


Prin Borges (min. 10), cu capul, și prin Lașcu (15), al cărui șut a zguduit încheietura barelor. Galațiul a făcut 2-0 în minutul 19 în urma unei faze controversate. Cojoc transformă un penalty acordat ușor. Pe reluare s-a văzut cum Lupu l-a atins pe acesta în afara careului. Totuși, Informatica a redus din diferență când mai erau câteva secunde până la pauză. Șutul lui Savio de la distanță fiind deviat în poarta lui Wellington.

Repriza secundă a fost mai spectaculoasă, tot cu echipa bănățeană, mai tehnică și mai ofensivă, dar cu aceeași duritate și rigoare tactică a moldovenilor. Premisele erau bune pentru Informatica de această dată. În minutul 25 Thiago Alcantara reușește egalarea (2-2), cu un șut puternic din mișcare, cu assist de la Lupu. Peste doar două minute același antrenor-jucător al vizitatorilor are ghinion, fiind lovit de șutul lui Borges care a dus mingea din nou în plasa lui Koivumaki. Chiar și așa Informatica mai revine o dată pe tabelă. Deco punctează de această dată la poarta care trebuie, cu un șut bun din unghi (min. 30): 3-3! Lucrurile s-au complicat cu șapte minute înainte de final pentru timișoreni. Thiago Alcantara comite un fault cinic și vede al doilea cartonaș galben. United Galați punctează din nou, prin Lașcu, când mai erau de jucat puțin peste patru minute din meci. Nu a lipsit tensiunea specifică, dar ultimele secunde au fost curioase, Informatica parcă renunțând la gândul că mai poate egala.

Pentru Informatica Timișoara, care rămâne pe 4, urmează turneul F4 al Cupei României de acasă. Luni, 20 martie, de la ora 20.00 elevii lui Robert Lupu trebuie să treacă de Târgu-Mureș pentru a disputa marea finală de a doua zi. În sezonul regular timișorenii mai au un singur meci, aparent ușor, acasă cu Reșița pe 26 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.