Universitatea de Vest din Timișoara, după scandalul din conferințe pe tema familiei,...

Universitatea de Vest din Timișoara, după scandalul din conferințe pe tema familiei, organizată în Aula Magna: „Nu am avut cunoștință de tema evenimentului”

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a reacționat, astăzi, la trei zile de la desfășurarea în Aula Magna a instituției a conferinței pe tema familiei tradiționale. Vă reamintim că la eveniment a izbucnit un scandal între un bărbat aflat în sală și mai mulți tineri care nu erau de acord cu organizarea referendumului pe tema definirii căsătoriei. Mai mult, bărbatul a și sărit la bătaie și i-a făcut pe tineri “cancerul societății”.

Astăzi, printr-un mesaj postat pe Facebook, reprezentanții UVT se apără și spun că nu au avut “cunoștință de tema evenimentului” și că nu a fost organizat de instituție. Asta deși pe site-ul Mitropoliei Banatului a fost postat un afiș pe care apare și sigla instituției.

“În ceea ce privește evenimentul desfășurat în data 8 martie 2017, facem următoarele precizări> Universitatea de Vest din Timișoara nu a avut calitatea de organizator: această calitate, ca și utilizarea siglei UVT pe afiș, a fost folosită de către organizatorii evenimentului fără consimțământul nostrum.


La momentul deciziei de a sprijini evenimentul, UVT nu a avut cunoștință de toate entitățile organizatoare: solicitarea a fost făcută de către un reprezentant al Mitropoliei Banatului. Universitatea de Vest din Timișoara are o colaborare de durată cu Mitropolia Banatului, în special în contextul în care instituția noastră organizează programe de studiu în domeniul Teologie. UVT nu a avut cunoștință de tema evenimentului, de program și de lista de vorbitori. Precizăm că în solicitarea înregistrată de departamentele de specialitate ale Universității figurează un alt titlu decât cel apărut ulterior pe afișe”, transmite Universitatea de Vest din Timișoara.

În final, reprezentanții instituției comunică faptul că “evenimentul din data de 8 martie nu se încadrează în conceptul de implicare în societate al Universității de Vest din Timișoara. La nivelul conducerii universității, a fost inițiat un grup de lucru pentru gestionarea acestui tip de evenimente, care va găsi soluții pentru ca astfel de disfuncționalități să nu mai apară în viitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.