Reacție virulentă a LPF-ului după ultimele declarații ale lui Ionuț Popa. Cu...

Reacție virulentă a LPF-ului după ultimele declarații ale lui Ionuț Popa. Cu ce pedeapsă ”capitală” e amenințată ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI

Afirmațiile tehnicianului Ionuț Popa în legătură cu programările jocurilor lui ACS Poli au declanșat o reacție dură a Ligii Profesioniste de Fotbal. Forul care se ocupă de primul eșalon a oferit o replică-maraton, cu articole din regulament, prin care practic îi amenință pe timișoreni cu excluderea din Liga I dacă ”principalul” bănățenilor se ține de cuvânt în privința neprezentării echipei la finala Cupei Ligii.

LPF-ul combate plângerile experimentatului antrenor în legăturile cu programările. Publicând inclusiv programul meciurilor jucate de timișoreni. Ionuț Popa a amenințat și cu faptul că va face blaturi în Cupa României sau Cupa Ligii din cauza nedreptății pe care o simte pentru echipa sa. ”ACS Poli Timișoara nu a jucat niciodată din două în două zile, așa cum fabulează domnul Popa, dar cum regulamentul ar permite să se întâmple, în ROAF precizându-se că între două meciuri oficiale trebuie să existe minim 48 de ore.


Niciodată, repetăm, nu s-a întâmplat așa ceva. Tocmai pentru că respectăm competiția, munca și efortul fotbaliștilor și antrenorilor. În privința amenințării cu neprezentarea la finala Cupei Ligii Adeplast vă anunțăm că asta înseamnă o încălcare gravă a obligației instituite de art. 19 (membrii LPF sub obligați să promoveze prin activitatea lor scopul și obiectivele LPF) raportat la disp. art. 14 și 15 din Statutul LPF”, se arată în comunicatul Ligii.

Printre articolele de regulament selectate în comunicatul LPF se regăsesc și cele referitoare la eventualele neprezentări. ”În cazul în care nu vă veți prezenta la vreunul din jocurile organizate de Liga Profesioniste de Fotbal vom proceda imediat la sesizarea Comisiei de Disciplină a FRF pentru adoptarea sancțiunii excluderii clubului dvs., în conformitate cu dispozițiile art. 15, alin. 3 din Statutul FRF.

Nu în ultimul rând dorim să vă informăm că neprezentarea echipei de seniori la jocurile din Cupa Ligii constituie o încălcare și a dispozițiilor art. 14.4 și 39.9 din ROAF, faptă ce va atrage în mod cert aplicarea sancțiunilor regulamentare, respectiv excluderea din competițiile organizate de LPF (Cupa Ligii și Campionatul Național Liga 1 Orange) și penalitate sportivă, în mod independent de sancțiunile ce pot fi aplicate pentru încălcarea prevederilor Statutului FRF, la care am făcut referire mai sus”, se mai precizează în comunicat.

În concluzie LPF-ul transmite practic, printre rânduri, că televiziunile fac legea în privința programărilor: ”E de mirare că la vârsta și experiența dumnealui, domnul Ionuț Popa nu a aflat că mare parte din bugetul clubului care-l plătește este asigurată de deținătorii drepturilor tv, aceștia având cel mai important cuvânt în procesul de programare a partidelor”.

1 COMENTARIU

  1. Omul nu a spus ca face blaturi ci dimpotriva a spus ca respecta competitia, dar „miticii” inteleg ce vor ei , atat ii duce capul.Vorbesc despre excludere, dar NUspun nimic de banii pe care ii datoreaza cluburilor care au participat in editiile de Cupa Ligii.
    Hotii dau replica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.