Adrian Orza: „Administraţia a devenit politică, iar politica a devenit doar un...

Adrian Orza: „Administraţia a devenit politică, iar politica a devenit doar un concurs de imagine”. Cum vor aborda consilierii locali PSD scandalul parcelelor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Problemele interne ale administraţiei din Timişoara au fost dezbătute în cadrul ediţiei de aseară a emisunii PRESSALERT LIVE. În studioul HDV au fost prezenţi doi consilieri locali, independentul Adrian Orza, respectiv Luminiţa Ţundrea (PSD).

În ciuda speranţelor şi a declaraţiilor primarului Nicolae Robu, cum că vaporetto-urile vor fi funcţionale pe Bega, acest fapt nu se va întâmpla, din pricina multor probleme existente, care deşi ar fi fost evidente, nu au fost luate în calcul.

„Finanţatorul nu te întreabă despre regulile de circulaţie pe un canal sau pe altul. Tu, ca autoritate teritorială locală, împreună cu cei care gestionează canalul, rezolvi lucrurile acestea. Partea birocratică, de regulamente, de aprobări, trebuia făcută în paralel cu derularea proiectului. Eu nu vreau să pun vina pe nimeni, dar când oamenii îţi spun ce vrei să auzi e o problemă. În administraţia Ciuhandu erau directori care aveau curajul să spună nu, fiind uneori încurajaţi să spună aşa. Un primar sau viceprimar poate să fie de altă profesie, şi nu le ştii pe toate. Însă unii chiar cred că le ştiu pe toate, şi până la urmă greşesc”, a spus Adrian Orza, într-o încheiere cu referire la primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Avocatul Luminiţa Ţundrea a fost de părere că o astfel de problemă particulară este, de fapt, şi pe plan general.


„Până la urma urmei, a fi primarul unui oraş înseamnă a fi un bun manager, gospodar, care trebuie la început să îşi facă un proiect pe o perioadă mai lungă de timp. Vorbim de dezvoltarea coerentă a oraşului. Atâta vreme cât nu vom avea un masterplan de dezvoltare, în care să ştim exact în ce loc vom pune, ce investiţii şi cum vor comunica între ele, care va fi funcţionalitatea, vor exista mereu discuţii”, a specificat Luminiţa Ţundrea la PRESSALERT LIVE.

Independentul Adrian Orza a încercat şi să diagnosticheze cauzele din care apar astfel de oprelişti în drumurile de ducere la bun sfârşit a proiectelor. „La noi, administraţia a devenit politică, iar politica a devenit doar un concurs de imagine, iar atâta timp cât este un concurs de imagine se apreciază mai mult, şi din păcate parte din electorat e complice, pentru că dacă ar fi sancţionate tipurile de politicianism de genul ăsta, nu ar mai exista”, a menţionat Adrian Orza.

Cât despre alegerea neexperimentatului Robert Kristof în funcţia de city manager a municipiului, Adrian Orza crede că este strict problema primarului. „City manager-ul este ales de primar, este interesul său să-şi pună un om care să facă treabă. E vorba de alegerea unei persoane. Noi am modificat sensul unor funcţii pe care le-am preluat din alte ţări, le-am dat sens românesc”, a declarat independentul Adrian Orza.

Întrebaţi dacă vor deschide subiectul controversatelor parcelelor de teren în plenul consiliului local, Luminiţa Ţundrea a spus că: „noi vom avea aceste discuţii în grupul consilierilor PSD şi vom prezenta o poziţie comună pe care o vom avea pe acest aspect”. Independentul Orza speră ca discuţia să fie una paşnică. „Cred că o va deschide executivul când va fi pus pe ordinea de zi şi va trebui discutat, zic eu, fără patimă, cu logică şi cu spirit constructiv. Pe lângă oamenii de pe listă pe care i-aţi pomenit, sunt şi alţii care nu au nicio vină. E un subiect destul de fierbinte care trebuie abordat serios”, spune Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.