Nicolae Robu, reales președinte al PNL Timiș. Cum s-a duelat cu Alin...

Nicolae Robu, reales președinte al PNL Timiș. Cum s-a duelat cu Alin Nica în discursuri UPDATE Echipa de conducere

0
DISTRIBUIȚI

Zi de decisivă pentru PNL Timiș, astăzi. Membrii filialei județene își aleg un nou președinte. Lupta pentru funcția de șef al liberalilor din Timiș se dă între președintele interimar Nicolae Robu și primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica. Nu mai puțin de 410 din 434 de delegați s-au strâns la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, acolo unde vor vota pentru funcțiile de președinte al PNL Timiș, prim-vicepreședinte, vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Județean. La prezidiu se află președintele interimar Nicolae Robu, responsabilul PNL pe zona de Vest, Marcel Vela, senatoarea Alina Gorghiu, deputatul Marilen Pirtea care candidează pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL Timiș, președintele PNL Timișoara Dan Diaconu, deputatul Pavel Popescu, senatoarea Alina Gorghiu și Cristian Bușoi, secretarul general al PNL.

Deși este una din cele mai mari filiale a PNL, organizația de Timiș nu a reușit să atragă atenția președintelui PNL Raluca Turcan, care lipsește de la scrutin. Bușoi le-a trasat liberalilor ca sarcină câștigarea Consiliului Județean Timiș, la alegerile din 2020. Acesta a mai explicat că pentru ca PNL să ocupe o poziție fruntaşă în rândul partidelor mari, trebuie să facă opoziție puternică la PSD, să aibă o relație strânsă cu președintele Klaus Iohannis, dar și să se afle într-un proces continuu de îmbunătățire.

Senatoarea Alina Gorghiu le-a vorbit și ea liberalilor prezenți în sală, spunându-le că „trebuie să ne trezim, ca să începem să articulăm o opoziție. Timișul este un județ extrem de puternic, care a dat printre altele și premier PSD. Asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm bătuți, ci să muncim mai mult”.

Discursurile susţinute de Nicolae Robu şi Alin Nica

Cei doi contracandidaţi, Nicolae Robu şi Alin Nica, au susţinut şi ei discursuri în faţa membrilor veniţi la vot.
„Un singur lucru vreau să vă spun.


Câştigarea alegerilor din Timişoara cu 52% cred că spune totul. Alţii vor să vină preşedinţi cu o contribuţie de voturi de 298. Eu cu zeci de mii, dar fiecare judecă şi decide. La manipulare, la calomnie, la intoxicare unii sunt experţi. Eu sunt străin de toate aceste lucruri. Eu voi continua să rămân cu principiile mele, cu ceea ce m-a consacrat şi din punct de vedere academic şi din punct de vedere politic”, a spus Nicolae Robu.

Alin Nica a avut un discurs de aproape jumătate de oră în care le-a vorbit liberalilor despre nevoia de schimbare în PNL Timiş. „Nu sunt un primar de mare municipiu, sunt un primar de comună, dar aşa cum esenţele stau în sticluţe mici şi diamanetele stau în sticluţe mici. Nu trebuie o suprafaţă mare ca cea a unui municipiu reşedinţă de judeţ să fie garantul găsirii celui mai bun preşedinte pentru filiala noastră. Dacă ar sta aşa lucrurile, atunci raniţa niciunuia dintre dumneavoastră nu ar putea să conţină un baston de mareşal. (…) Credeţi că dacă mergem pe aceeaşi direcţie, făcând acelaşi tip de politică cu aceiaşi oameni vom fi învingători? Evident că nu!”, a spus Nica. Instructajul privind modul de votare le-a fost făcut liberalilor de către secretarul Alin Popoviciu.

Din totalul de 409 voturi 6 au fost anulate. Alin Nica a obţinut 149 de voturi, în vreme ce Nicolae Robu şi-a adjudecat un nou mandat de preşedinte al PNL Timiş cu 255 de voturi.

UPDATE Echipa alături de care va conduce Nicolae Robu este compusă din prim-vicepreședinte (Domeniul Strategii Politice și Comunicare): Marilen Pirtea. Prim-vicepreședinte (Domeniul Politici Publice): – Gheorghe Nastor, primar Gottlob. Vicepreședinți: Cosmin Costa – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene, Carmen Popescu – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni, Ciprian Bogdan – Departamentul pentru Politici în Sănătate, Sorin Supuran – Departamentul pentru Strategii și Relații Politice, Radu Lambrino – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt, Cosmin Buboi – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală, Dan Sarmeș – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului, Octavian Crețu – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.