ALERTĂ la granița cu Serbia: ZECI de migranți prinși în timp ce...

ALERTĂ la granița cu Serbia: ZECI de migranți prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din vestul tării sunt aproape în continuu în alertă în ultimele săptămâni din cauza valului de migranți care a luat cu asalt granița Romaniei cu Serbia. 38 de persoane din Siria, Irak, Iran si Afgansitan au fost prinse in ultimele ore de oamenii legii din Timiș și Caraș-Severin.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 8 de Poliţie au prins, în apropierea localităţilor de frontieră Jamu Mare, Dejan si Lăţunaş, 21 de cetăţeni străini, constituiţi în trei grupuri.


Cu totii au fost retinuti și dusi la sediu pentru audieri. În urma verificarilor s-a stabilit faptul că grupurile erau formate din cinci bărbaţi, opt femei şi opt minori, cel mai mic avand 6 ani. Cetăţenii provin din Siria şi Irak.

Cu cateva ore mai devreme, polițiștii de frontieră de la Naidăș și Oravița, județul Caraș-Severin au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Migranții prinși aici sunt din Siria, Iran si Afgansitan iar cel mai mic are doar un an.

În Soca, județul Timiș, polițiștii de frontiera de la Deta au mai prins cinci cetățeni afgani. Cu toții au declarat că au intrat ilegal din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei. Migranții sunt acum cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Vor fi trimiși înapoi în Serbia, iar cazul va fi cercetat în comun de autoritățile din România și Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.