ASU Politehnica și-a făcut fericiți suporterii după o repriză de ”patimi” cu...

ASU Politehnica și-a făcut fericiți suporterii după o repriză de ”patimi” cu Afumațiul. Sorin Brîndescu CONDAMNĂ gestul care a pus în pericol victoria FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica a învins-o pe Afumați

”Băieții în ghete” s-au revanșat în fața druckerilor pentru eșecul sever din weekendul trecut. ASU Politehnica Timișoara a trecut cu 2-1 de CS Afumați în meciul jucat înaintea Paștelui. Primul succes de pe teren propriu în 2017 nu a venit fără emoții. La fel ca în tur, alb-violeții au jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică contra ilfovenilor.

Partida de pe ”Știința” a început perfect pentru bănățeni, hotărâți să spele impresia lăsată cu Luceafărul. Încă din minutul 8 a fost 1-0 pe tabelă în urma reluării în forță cu capul a lui Carol Taub la centrarea lui Motreanu. Fundașul stânga urmărit la un moment dat de echipe de Liga I a sărbătorit prima reușită în B după ce la faza precedentă Gorovei ratase deschiderea scorului după o ieșire hazardată a lui Muțiu. În minutul 23 putea fi 2-0, dar Blănaru, scăpat pe centru, reia peste poartă. Până la urmă golgheterul gazdelor avea să marcheze înainte de pauză. În minutul 42 mingea sare din gazon în mâna lui Patriche, aflat în duel cu vârful lui ASU Poli și ”centralul” Adrian Illyeș dictează penalty. Același Blănaru transformând cu siguranță. Totul părea să meargă ca pe roate pentru amfitrioni, dar în ultimul minut al primei reprize Răzvan Gorovei îl lovește fără minge pe Tudorache și vede direct cartonașul roșu. Dacă în tur Afumațiul s-a impus ușor într-un al meci jucat mai bine de 45 de minute în superioritate, acum elevii lui Sorin Brîndescu s-au montat pe defensivă.

Afumațiul a preluat pe parcursul părții a doua complet ostilitățile. Nou intratul Petculescu a încercat să-l învingă pe Gakos cu un șut plasat în minutul 54, dar mingea a întâlnit încheietura barelor. Pe contraatac Birău putea face 3-1, dar a trimis alături când mai erau 20 de minute din meci. Peste alte patru minute oaspeții reduc din diferență în urma unui penalty pentru un fault al lui Bilia asupra lui Tudorache. Vlada îl învinge pe goalkeeperul timișoreanul deși Markos Gakos a atins mingea. În ciuda presiunii constante și a mingilor aruncate înspre careul dinspre tabela de marcaj, alb-violeții au rezistat spre bucuria suporterilor.

În urma acestui rezultat ASU Poli rămâne pe 15, la egalitate cu locul 14, CS Balotești, învingătoare chiar în fața Luceafărului mai devreme.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Bilia (cpt.), Mera, Taub – Nicolescu – Teuţ (Neamţu 75′), Gorovei, Ad.


Ungureanu (Ghinescu 87′), Vucea (Birău 46′) – Şt. Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Afumaţi: Muţiu – Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Bucea, Al. Gheorghe, Ad. Popa (Rz. Avram 46′), V. Olariu, Mug. Dedu (Alin Zaharia 61′), Vl. Tudorache – D. Burlacu (Petculescu 46′), Vlada. Antrenor: Vasile Neagu.

Sorin Brîndescu: ”Lipsă de maturitate și chiar de profesionalism”

Antrenorul Politehnicii nu era extrem de încântat după meci de gestul mijlocașului Răzvan Gorovei. Nu ar fi exclus ca jucătorul adus în iarnă de la Știința Miroslava să fie sancționat. ”Pe alocuri sunt destul de mulțumit. De cele trei puncte și de victorie. Dar jocul a avut oscilații și sunt lucruri negative. În primul rând eliminarea lui Gorovei. Lipsă de maturitate și chiar de profesionalism, când ai 2-0 și îi gata prima repriză, să rămâi în zece oameni, toți avem de suferit în urma unei astfel de decizii greșite. Nu am mai discutat cum și-a motivat, nu era timp, pregăteam repriza a doua. Poate vedeți pe camere. Arbitrul a trecut că a scuipat, dar eu am văzut că a lovit cu cotul adversarul. Ceea ce e un gest nesportiv, care nu-și are locul pe terenul de fotbal… Vom analiza”, a declarat Sorin Brîndescu.

”Puteam să închidem jocul mai repede prin Blănaru și Birău. Și echipa adversă a avut câteva situații, sunt nemulțumit de prima repriză, când am deschis scorul și apoi din nou nepermis am făcut pasul în spate. Dar sunt mulțumit de ambiția și atitudinea de care am dat dovadă când am jucat în zece. Am jucat bine pe apărare. Ei au avut tot timpul atitudine, dar ne lipsește agresivitatea, avem puțini astfel de jucători”, a mai spus tehnicianul timișorean.

Brîndescu nu a mizat azi pe M. Stancu și Giuricici, aceștia fiind printre cei care au participat și chiar câștigat ieri finala Campionatului Universitar cu Univ. de Vest din Timișoara: ”Le-am permis să meargă pentru că era o formă de antrenament, nu jucaseră în ultimul timp. Nu ne așteptam să ajungă în finală și jucând ieri au avut o stare de oboseală. Au avut șansa alți jucători”. Cât despre sărbători tehnicianul a conchis că ”le-am zis să nu facă excese”.

”Am pierdut, am avut superioritate, nu am concretizat ocaziile avute. Nu a fost cel mai bun joc al nostru și din păcate ăsta a fost deznodământul acestui meci. Degeaba am avut posesie. Nu a fost ședință, o analiză scurtă. Obiectivul nostru în acest an e menținerea în Liga a II-a. ASU Poli a lăsat o impresie bună, ne vom revedea la anul cu ei”, a spus și ”secundul” Cristian Vaida, ”principalul” Neagu fiind ”preocupat” cu elevii săi la vestiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.