ATENȚIE la vremea capricioasă: mii de cazuri de viroze şi pneumonii semnalate...

ATENȚIE la vremea capricioasă: mii de cazuri de viroze şi pneumonii semnalate în ultima perioadă

0
DISTRIBUIȚI

 

Mii de timișeni cu viroze și pneumonii.

Febră, tuse, roşu în gât, nas înfundat- este portretul multor timişeni, adulţi şi copii, în această perioadă. Schimbarea bruscă a vremii, de la temperaturi de primăvară-vară, la unele de iarnă, dar şi diferenţele mari de la zi la noapte au făcut ca la cabinetele medicilor de familie din Timiş să fie cozi.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în prima săptămână a lunii aprilie au fost înregistrate 1.915 cazuri de viroze, iar 38 de oameni au necesitat internare.


Totodată, 352 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu pneumonii, iar 67 au rămas în spital. O săptămână mai târziu, numărul virozelor a scăzut la 1.438 iar cel al pneumoniilor la 300. Au fost însă internaţi 58 de oameni cu viroză şi 79 cu pneumonii. În săptămâna cu Paştele, medicii au diagnosticat 1.095 de cazuri de viroze şi 278 de pneumonii. Au fost făcute aproape 100 de internări.

Medicii recomandă ca la primele simptome ale bolii, pacienţii să se prezinte la medic şi să nu ia în niciun caz antibiotice după ureche.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.