Au apărut imaginile de la FLAGRANTUL DNA în care fostul președinte al...

Au apărut imaginile de la FLAGRANTUL DNA în care fostul președinte al CJ Arad a fost prins cu 10.000 euro. Vezi reacția fostului pedelist când a fost întrebat de banii aruncați VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Imaginile filmate de DNA Timișoara când a fost prins în flagrant Nicolae Ioțcu, la vremea respectivă președintele Consiliului Județean Arad, după ce a primit 10.000 euro pentru unul dintre contractele derulate la spitalul județean. Imaginile au fost publicate de un site din Arad, într-o încercare de a-l disculpa pe fostul pedelist, asta chiar dacă declarațiile date ulterior în fața instanței au contrazis flagrant cele spuse inițial.

Imaginile surprind primele secunde ale flagrantului, în care fiind întrebat de procurorul de caz ce a aruncat din mână pe capota mașinii din care tocmai a coborât, Ioțcu a răspuns ”un număr de telefon”. A evitat să pună mâna pe plicul în care erau cei 10.000 euro, iar când a fost întrebat ce e cu banii a ridicat din umeri și a susținut că nu știe ce e cu el că i-a spus ”Cristi” să îl ia.


Explicația pentru aruncarea plicului din mână – ”m-am speriat”. A refuzat să numere banii din plic pe motiv că ”nu număr banii că nu am luat niciun ban de la nimeni”, iar când polițiștii au vrut să confrunte seriile banilor cu cele din procesul verbal, Ioțcu a susținut că nu vede că nu are ochelarii la el, ci i-a lăsat la serviciu. Administratorul public al județului Arad, Cristian Dragăn, cel care a colaborat cu DNA a recunoscut că suma de 10.000 de euro era șpagă.

În imaginile filmate de DNA în timpul percheziției făcute în vila lui Ioțcu este surprins momentul în care, pe o măsuță de la intrarea în locuință, este găsită o cutie cu o sticlă de whisky, în care, cu două zile înainte de flagrant, au fost băgați 35.000 lei, prima parte din șpagă. ”Domnul Drăgan mi-a făcut-o cadou. Aseară mi-a dat-o, când a venit din concediu. Nu aseară, cu o seară înainte”, a declarat Ioțcu în fața procurorilor DNA. Ulterior, în timpul procesului a susținut că sticla era pregătită pentru a fi dusă la o zi de naștere. Nicolae Ioțcu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență de Tribunalul Timiș, iar săptămâna viitoare începe la Curtea de Apel Timișoara judecarea apelului.



LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.