Avorturile la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara au scăzut la jumătate după ce...

Avorturile la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara au scăzut la jumătate după ce prețurile pentru chiuretaje s-au dublat. Cât trebuie să plătească femeile

0
DISTRIBUIȚI

Avorturile la cerere la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara s-au înjumătățit în luna martie, comparativ cu primele două luni din acest an. Astfel, dacă în ianuarie au fost realizate aproape 100 de chiuretaje, în luna martie, numărul lor a fost de doar 46.

Conducerea unității medicale are și două explicații: în luna martie, prețul unui avort la cerere s-a dublat, ajungând la 150 lei, plus că voluntarii unui ONG au protestat, timp de 40 de zile, în fața maternității împotriva avorturilor, au ținut post și s-au rugat.

„Poate că și campania derulată în luna martie în fața maternității a condus la scăderea numărului de avorturi, plus că am crescut prețul avorturilor la cerere.


De la 80 de lei l-am urcat la 150 lei, de la 1 martie. Gratuitate au femeile cu patru copii sau cazurile sociale. De asemenea, sunt și mulți medici care refuză să mai facă avorturi la cerere, nici eu nu mai fac”, ne-a declarat medicul ginecolog Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

La Maternitatea „Odobescu” este perceput unul dintre cele mai mici prețuri pentru efectuarea unui avort la cerere, în condițiile în care în celelalte spitale de stat, un chiuretaj costă peste 250 lei. În cabinele particulare, femeile care doresc să facă o întrerupere de sarcină trebuie să scoată din buzunar aproximativ 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.