Beck Corlan: „Nu ai nevoie de o industrie să te promoveze pentru...

Beck Corlan: „Nu ai nevoie de o industrie să te promoveze pentru ca muzica ta să se facă auzită în inimile oamenilor“

0
DISTRIBUIȚI

Solista timişoreancă Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, pregăteşte un nou material discografic cu piese în limba engleză.

Acum doi ani, Beck a lansat albumul de debut „Poduri de Pace”, care cuprinde 12 piese compoziţii în limba română, disc care a avut parte de o primire cât se poate de bună din partea fanilor. După apariţia viralului cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, realizat alături de Marta şi Ana Huţu, melomanii le-au acordat un interes deosebit celor trei artiste timişorence, iar Beck a fost invitată şi în cadrul emisiunii „Garantat sută la sută”, cu Cătălin Ștefănescu. Beck Corlan va susţine un concert alături de Marcelle Poaty – Souami vineri 21 aprilie, de la ora 21.00, la The Stage Pub, cu intrarea liberă, în cadrul căruia va cânta şi câteva piese noi. Solista care a lansat la sfârşitul anului 2015 o piesă dedicată românilor, de Ziua Naţională ne-a acordat un interviu în care ne-a dezvăluit câteva planuri de viitor.

– Au trecut doi ani de la lansarea albumului tău, Poduri de Pace. Cum a fost primit acest disc, mai ales prin prisma faptului că faci parte din tagma artiştilor independenţi din ţara noastră?
– Beck Corlan: E ciudat sentimentul că au trecut deja doi ani. Simt că am lucrat o viaţă ca să lansez albumul, iar într-o clipă,  doi ani trec ca un abur, şi oamenii cer ceva nou. E mişto să aud replica asta over and over again «Îţi ştiu piesele pe de rost, când scoţi ceva nou?», mă face să mă gândesc puţin la faptul că muzica pe care o cânt nu e aşa de underground, dacă îmi zic aşa de mulţi oameni  că o ştiu pe de rost. Cred că ăsta a fost cel mai interesant lucru de observat  din punctul de vedere al artistului  independent. Faptul că nu ai nevoie de o industrie să te promoveze ca muzica ta să se facă auzită în inimile oamenilor. Că este suficient ca tu,  ca artist, să îţi faci treaba bine şi să te ocupi de ascultătorii tăi, iar ei îşi vor ocupa la rândul lor timpul cu muzica ta, cultivând-o în inima lor. E un lucru minunat ! Deşi ţin să menţionez că nu tot ce este industrie sau mai bine zis nu toată industria trebuie să fie percepută ca un lucru negativ. Am observat că sunt oameni care împing lucrurile în direcţii bune şi acolo.Şi pot să spun că m-a ajutat de fiecare dată când cineva de la radio\tv\şi de prin media au difuzat piesele noastre.

– Printre planurile tale de viitor se numără şi un album cu piese în limba engleză. Când vor ajunge aceste melodii în atenţia fanilor?
– Planul este ca în acest an să lansam CD-ul în limba engleză.


O să fie foarte interesant, diferit, şi provocator din puctul nostru de vedere. De la un sound de full band vom trece la o abordare mai acustică, dar nu incompletă. Nu vreau să dezvălui prea multe, dar pe acest album voi fi doar eu cu colegul meu de trupă Marcelle Poaty-Souami, care cântă la pian.

– Ce fel de cover-uri cânţi la concertele tale?

– Nu am mai abordat cover-uri de vreo patru sau cinci ani. La concerte cântăm doar piesele mele.

– Cum vezi acum, în 2017, viralul cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“? Te-a ajutat în carieră?

– M-a ajutat extrem de mult! Nici nu m-am gândit în momentul când pregăteam materialul împreună cu colegele mele că acesta va face o diferenţă uriaşă în cariera mea muzicală. Cred ca foarte mulţi oameni, cei mai mulţi, de acolo mă cunosc. E drept că aveam publicul meu şi înainte de acest video clip, dar numărul ascultătorilor a crescut foarte mult după aceea. Este o carte de vizită plăcută. Oamenii cumva prind drag de noi privindu-ne în acel clip, şi cu acelaşi drag vin şi la concerte şi ne urmăresc activitatea pe reţelele de socializare. E unul din cele mai plăcute lucruri, să simţi susţinerea lor.

– Ce noutăţi pregăteşti pentru concertul de vineri 21 aprilie? Care sunt planurile tale pentru 2017?

– La Stage Pub vom cânta într-o formulă foarte restrânsă (chitara, voce, pian), ceea ce ne va permite un dialog muzical menit să distreze, dar şi să atingă adânc inima ascultătorilor. Pianistului meu îi place nespus de mult să se joace cu muzica, dar pentru aceasta trebuie să menţionez că punem multe ore de repetiţii şi „brainstorming” de-o parte, pentru a ne permite această „joacă”. Voi cânta cântece noi, atât în limba română cât şi în engleză. Pentru 2017 în primul rând  îmi doresc să activez cât de mult pot. Asta însemnând concerte în ţară, afară dar şi virtual. Îmi doresc să dau imagini câtorva piese noi pe care le avem în repertoriu. Plănuim lansarea Cd-ului în limba engleză şi urmărim câteva evenimente din afara României, unde vom participa cu interes şi onoare.

. De când ai devenit mămică, s-a schimbat ceva vizavi de percepţia despre temele abordate în muzică?
– Întrebarea asta mă face să zâmbesc. Probabil că în muzică nu s-au schimbat prea multe. Înainte, temele erau de dragoste şi pace. Acum continuă în aceeaşi direcţie, dar ce s-a schimbat este că interesul şi dragostea mea faţă de muzică s-a adâncit şi mai mult şi o regăsesc acum într-o formă mult mai matură. Înainte nu trebuia să renunţ la nimic pentru a face muzică, acum trebuie să îmi pun de-o parte timpul de mămică pentru a mă putea ocupa de muzică câteva ore bune în fiecare săptămână. Asta mi-a confirmat încă o dată sacrificiul pe care îl faci atunci când iubeşti. Şi aici se poate vedea pe două părţi acest sacrificiu. Îmi las din muzică de-o parte din dragoste de mamă, dar  îmi sacrific şi timpul de mămică din dragoste pentru muzică, şi când spun muzică nu mă refer la vibe-ul de „vedetă” cu microfonul în mână, ci la povestea, bucuria şi taina pe care muzica le poartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.