Un bănățean a trăit pe viu tensiunea de la Dortmund: „Eram chiar...

Un bănățean a trăit pe viu tensiunea de la Dortmund: „Eram chiar lângă stadion când s-a auzit bubuitura”

0
DISTRIBUIȚI

Meciul de aseară dintre Borussia Dormund și AS Monaco din Liga Campionilor a fost amânat din cauza exploziilor care au vizat autocarul formației germane. În momentul atacului, Cosmin Popovici, fost președinte la FC Caransebeș, se afla în preajma stadionului galben-negrilor și a povestit cum a trăit momentele tensionate de aseară din postura de spectator.

Cosmin Popovici e un fan al nemților și a mai văzut două meciuri din Bundesliga ale Borussiei, cu Ingolstadt și Bayer Leverkusen. El a călătorit ieri special din Timișoara cu avionul pentru a-și vedea favoriții în sferturile Ligii Campionilor împotriva francezilor de la Monaco. Dar meciul nu s-a mai disputat la ora programată. ”Nu ai cum să fii dezamăgit, în asemenea situații nu mai e important meciul”, spune Cosmin Popovici. Conform publicației Bild trei dispozitive artizanale au explodat ieri seară în jurul orei locale 19.16, lovind autocarul Borussiei în două locuri. Fundașul Marc Bartra a fost ușor rănit și a fost operat la încheietura mâinii drepte.

Bănățeanul se afla la arenă, la zece kilometri distanță de locația atacului, și chiar a apucat să intre pe stadion.


”Eram chiar lângă stadion când s-a auzit bubuitura, nu am realizat ce s-a întâmplat. S-a auzit bubuitura, un suflu, am crezut că e ceva organizat de suporteri. Pentru că toată lumea era în jurul stadionului și se simțea bine. Ulterior am intrat pe stadion, la un sfert de oră distanță am intrat pe net și am văzut despre ce e vorba, mi-am dat seama că e o problemă pentru că nu mai lăsau lumea să intre pe arenă. Cei care eram înăuntru am rămas acolo. Imediat a anunțat crainicul ce s-a întâmplat. Toată lumea era nedumerită. Au apărut știrile că doar autocarul a fost atacat”, a declarat Cosmin Popovici pentru PRESSALERT.ro.

Popovici a fost impresionat de organizarea nemților, precum și de reacția suporterilor francezi, care au cântat numele gazdelor. ”Toată lumea era îngrijorată, dar nu panicată, se aștepta să se vadă desfășurarea evenimentelor. Au făcut anunțul că jocul e amânat și lumea a fost rugată să nu se deplaseze 30 de minute spre ieșiri. Toată lumea a stat la locurile lor, a fost foarte okay ca organizare. După jumătate de oră am ieșit din stadion și mai o oră a durat eliberarea străzilor pentru a putea pleca cu mașina”, a explicat fostul conducător al ”gugulanilor”.

Partida dintre Dortmund și Monaco se va disputa în această seară de la ora 19.45, dar Cosmin Popovici se întoarce azi în țară. ”Acum merg la aeroport pentru că nu mai am legătură și nu vreau să fac Paștele aici”, a precizat acesta. A doua zi atmosfera era dominată de atacul de ieri, presa nu exclude varianta atacului terorist, în timp ce poliția nu scoate din calcul nicio variantă. În prezent se căuta un camion suspect cu numere străine, prezent ieri în zona în care se afla autocarul Borussiei.

Deoarece jocul a fost amânat fanii nemți au făcut un gest frumos pentru suporterii lui AS Monaco. I-au ajutat să-și găsească masă și cazare prin intemediul rețelelor de socializare, folosind #bedforawayfans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.