Călătorii din cinci trenuri, transportaţi cu microbuze pe ruta blocată de un...

Călătorii din cinci trenuri, transportaţi cu microbuze pe ruta blocată de un teribil accident feroviar. Vezi ce curse sunt afectate

0
DISTRIBUIȚI

Pasagerii care călătoresc pe secția feroviară Petroșani – Simeria sunt transportați cu mijloace auto – microbuze și autobuze – între stațiile Petroșani și Pui (și retur), în condițiile în care circulația feroviară pe secția feroviară menționată ramâne închisă în zona stațiilor Banița – Merișor, după deraierea, sâmbătă, a unui tren de marfă, accident în urma căruia au murit doi mecanici de locomotivă.

Din stațiile Petroșani și Pui călătorii sunt preluați de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecționat pe relația Filiași — Orșova — Timișoara — Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani — Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.

În cursul zilei de duminică se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din 5 trenuri (IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024), iar 2 trenuri IR vor circula pe rută deviată prin Orșova (IR 1821 și IR 1822).

Pe de altă parte, o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Procuraturii și ai Agenției de Investigare Feroviară Română anchetează accidentul care s-a produs sâmbătă pe secția Petroșani — Simeria, unde un trend de marfă format din 16 vagoane a deraiat, 14 vagoane din compunerea garniturii fiind răsturnate.

Potrivit CFR SA, infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanță de aproximativ 200 metri.


După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele două vagoane, rămase pe șină, în stația Petroșani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenție. Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acționa cu trei trenuri-macara (două de 250 tone și una de 125 tone) și cu un tren cu vinciuri.

Trenul de marfă care a deraiat sâmbătă aparține unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, și asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.