Călin Dobra îi răspunde lui Robu: „Nu este stăpân pe fondurile guvernamentale...

Călin Dobra îi răspunde lui Robu: „Nu este stăpân pe fondurile guvernamentale și nu poate să dicteze unor instituții asupra cărora nu are nici un fel de autoritate”

0
DISTRIBUIȚI

Reacţie dură a preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, astăzi, după ce primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a cerut mutarea Penitenciarului Popa Şapcă în locaţia de la Giroc, propusă de Consiliul Judeţean Timiş pentru construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri cu finanțare de la Compania Națională de Investiții. Dobra a calificat declaraţiile lui Robu ca fiind iresponsabile şi inconştiente.

„Nicolae Robu trebuie să înțeleagă că nu poate trata pe toată lumea așa cum își tratează colegii de partid, că Timișoara nu este PNL Timiș și că atitudinea de lider providențial nu i se potrivește pentru simplul fapt că nu este.


Primarul Timișoarei nu este stăpân pe fondurile guvernamentale și nu poate să dicteze unor instituții asupra cărora nu are nici un fel de autoritate (Guvern, Consiliul Județean, Administrația Națională a Penitenciarelor, Compania Națională de Investiții, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii, etc). Mai mult, este de-a dreptul îngrijorător modul despotic în care tratează instituțiile și oamenii cu care, mai apoi, dorește un dialog. Fondurile care finanțează proiecte majore sunt repartizate în urma unor analize și studii, nu mofturi puerile, cum sunt cele pe care le-a prezentat astăzi. Dacă își dorește neapărat, poate, edilului Timișoarei i se va permite să își pună numele pe sala polivalentă, așa cum a procedat cu fântânile realizate de fostul primar, Gheorghe Ciuhandu. Cum se lasează un proiect major cum vine domnul Robu cu altă idee care o blochează pe prima. Este fără precedent un asemenea comportament care afectează dezvoltarea unei întregi comunități. În acest ritm, pe care domnul Robu vrea să îl impună, nici peste 20 de ani nu vom dezvolta Timișoara”, a transmis Dobra.

Declaraţiile făcute de Nicolae Robu pot fi citite aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.