Carnea de miel se vinde cu 22 lei kilogramul în piețele din...

Carnea de miel se vinde cu 22 lei kilogramul în piețele din Timișoara. Cât va mai urca prețul cu o zi înainte de Paști

0
DISTRIBUIȚI

Gospodinele care nu-și imaginează masa de Paște fără preparatele tradiționale din carne de miel trebuie să știe că în piețele din Timișoara ciobanii țin la prețuri. Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile pascale, în mai toate piețele din oraș se vinde carne de miel, iar prețul unui kilogram este de 22 lei. Ciobanii spun că vineri prețul ar putea ajunge și la 25 lei pe kilogram.

Ioan Nicoară deține o fermă de oi într-un sat din județul Timiș, iar în fiecare an vinde carne de miel în Piața 700 din Timișoara. Anul trecut a cerut 22 lei pe kilogramul de carne, iar în acest an nu a mai urcat prețul. “Am în jur de 50 de miei. Anul trecut am avut un pic mai mult și i-am dat pe toți. Vineri, cu o zi înainte de Paști, mai urcăm prețul, la 25 lei”, ne-a spus Ioan Nicoară.

Bărbatul povestește că este dispus să mai lase la preț doar pentru clienții care cumpără un miel întreg, care are, în medie, în jur de șapte kilograme. “Vindem și mulți miei vii, direct de la fermă, iar prețul este mai mic pe kilogram”, a mai precizat Ioan Nicoară.

Timișorencele care nu se prea pricep să facă cozonaci sau nu au timp pot comanda de la mai toate cofetăriile din oraș, prețurile fiind cuprinse între 7 și 10 lei pentru un cozonac de 500 de grame.


De asemenea, 450 grame de pască costă 15 lei, vinul de masă alb se vinde cu 5 lei litrul, iar cel roșu cu 5,5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.