Circulaţia trenurilor şi a maşinilor, BLOCATĂ trei zile: operaţiune SPECTACULOASĂ la pasajul...

Circulaţia trenurilor şi a maşinilor, BLOCATĂ trei zile: operaţiune SPECTACULOASĂ la pasajul Jiul

0
DISTRIBUIȚI

Lucrările de la Pasajul Jiul avansează în ritm accelerat. Imediat după Paşti, în zonă urmează să se desfăşoare o operaţiune cheie. Ieri, Primăria Timişoara a anunţat că circulaţia pe strada Jiul va fi interzisă până în 16 aprilie. Cu detalii legate de operaţiunile din zonă a venit astăzi primarul Nicolae Robu.

„Direcţia Tehnică ne informează că la Pasajul Jiul se lucrează acum la pistele de biciclete şi se trasează bodurile pe Bulevardul Republicii, unde se schimbă bordura de până acum.


Se fac pregătirile pentru cea mai spectaculoasă operaţiune care se va executa la acest obiectiv, şi anume lansarea culeei. Aceasta este terminologia. Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată. După Paşti se va ajunge la această operaţiune şi ea va însemna pasul cel mai important din această lucrare. După aceea vom intra în linie dreaptă cu operaţiuni care nu mai pot comporta dificultăţi pentru că reţelele de utilităţi au fost mutate. S-a realizat şi sistemul de evacuare a apei prin pompare, deci acolo nu vom mai avea apă atunci când va ploua abundent aşa cum s-a întâmplat de obicei”, a declarat primarul Robu.

Traficul în zonă şi traficul feroviar ar putea fi întrerupte nu mai puţin de 72 de ore pentru realizarea operaţiunii amintite mai sus. Şantierul din zona Jiul a fost deschis în luna iulie a anului trecut. Proiectul vizează lărgirea pasaului acestuia la cinci benzi, precum şi extinderea carosabilului de pe strada Jiul la patru benzi. Termenul de realizare este de 14 luni, iar suma alocată este de 18.000.000 de lei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.