Comisie specială pentru verificarea lucrărilor de la Castelul Huniade. Ce vrea să...

Comisie specială pentru verificarea lucrărilor de la Castelul Huniade. Ce vrea să afle CJ Timiş

1
DISTRIBUIȚI

Sunt nu mai puţin de 11 ani de când se lucrează la Castelul Huniade, sediul Muzeului Banatului. Deocamdată, Consiliul Judeţean Timiş nu are idee câţi bani a plătit în toţi aceşti ani, ce lucrări s-au făcut şi nici în ce stare sunt părţile clădirii la care nu se fac intervenţii. Comisia de recepţie a lucrărilor a luat însă o decizie radicală.

„Legat de Castelul Huniade, încă de anul trecut pot spune că m-am implicat activ, rolul meu fiind cel de supervizare a lucrărilor care se desfăşoară la castel, fiind direct interesată ca lucrările să fie finalizate cât mai repede pentru a putea merge mai departe. Am fost direct interesată de indetificarea unor surse de finanţare pentru a putea cât mai repede, pentru a putea cât mai repede, acest cât mai repede înseamnă realist până în 2021, să dăm acces publicului în Castelul Huniade.


Este adevărat că de departe partea de nord vest cea care a făcut obiectul lucrărilor care se realiează de zece ani la Castelul Huniade ar fi zona care s-ar termina cel mai repede, fiind de principiu realizată consolidarea părţii de nord-vest ar trebui doar consolidată şi dat acces publicului pentru expoziţii şi acţiuni specifice. După cum ştiţi, în luna decembrie constructorul ne-a notificat legat de terminarea lucrărilor. Conform legii noi am avut obligaţia ca în 15 zile să convocăm comisia. Au fost mici probleme legate de plata unor cotizaţii către ISC care au determinat o nouă convocare a comisiei în ianuarie 2017. De la momentul acela şi până în prezent comisia şi-a desfăşurat lucrările şi vă pot spune că în linii mari s-a decis de către majoritatea membrilor comisiei semnarea unui proces verbal de amânare a recepţiei pe de o parte, iar pe de altă parte efectuarea unei expertize, care spun eu este foarte binevenită şi care poate să ne dea întreg tabloul, să ne facă o evaluare a lucrărilor executate în cei zece ani de zile”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Roxana Iliescu.

Reprezentanta PMP a subliniat că deşi obiectivul este unul extrem de important, verificarea lucrăriilor nu se poate face în pripă şi că legea trebuie respectată. Situaţia este departe de a fi uşor de desluşit, iar constructorul care a făcut lucrările a deschis un proces împotriva Muzeului Banatului. Motivele litigiului sunt două: neplata unei lucrări şi neplata a 500.000 de euro pentru schela montată pe muzeu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.