Concurs INEDIT pentru bicicliștii și alergătorii din Timișoara, care sunt invitați să...

Concurs INEDIT pentru bicicliștii și alergătorii din Timișoara, care sunt invitați să DESCOPERE orașul. Ce spune Grațian Bolog despre viața de biciclist în Cetate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Viața de biciclist din Timișoara a fost în centrul atenției în seara aceasta la emisiunea PRESSALERT LIVE, acolo unde, în studioul HDV, a fost invitat Grațian Bolog, președintele Clubului Sportiv Gratzu, unul dintre oamenii care s-au implicat foarte mult în ceea ce privește mișcarea bicicliștilor din Timișoara. După ce a petrecut o bună parte de timp la Cluj-Napoca, Grațian Bolog a făcut o comparație între viața de biciclist de acolo și cea din capitala Banatului.

„Viața de biciclist în Timișoara este palpitantă, plină de adrenalină, avem de evitat mașinile parcate pe piste. Avem de a face cu o infrastructură care, deși a fost inițial bine pusă la punct, acum a început să se degradeze. Pistele de biciclete, vopseaua verde de pe ea, este foarte alunecoasă. E mai periculos decât să mergi pe carosabil legat la ochi. Cine a vopsit acele piste trebuia să aibă minimum de cunoștințe despre aderență, rigurozitate. Sunt vizibile, dar foarte multă lume circulă pe ele, parchează”, a declarat Grațian Bolog la PRESSALERT LIVE.

Un alt minus pentru Timișoara este interdicția pe care o au bicicliștii în centrul istoric. „Avem partea de interdicție de a circula în zona istorică. La Cluj-Napoca se poate circula, respectând codul rutier, prin parcuri, peste tot. Te poți plimba cu bicicleta în zona pietonală. Responsabilitatea de a merge pe bicicletă încet sau tare ține de fiecare individ în parte. Nu cred că există statistici care să ducă la interzicerea bicicliștilor în zona istorică. Timișoara este unul dintre orașele cu cele mai lungi piste de biciclete, față de Cluj-Napoca, dar nu cred că folosim acest avantaj îndeajuns de mult”, a specificat Grațian Bolog, președintele Clubului Sportiv Gratzu.

Vânătoare de comori caritabilă

O competiție specială, o așa zisă inedită vânătoare de comori, urmează să fie organizată la Timișoara, începând duminică, 7 mai. Înscrierile se fac până în data de 30 aprilie, pe site-ul cupacetatilor.ro, unde pot fi găsite toate detaliile.

„Evenimentul pe care îl organizăm se numește Descoperă Timișoara, este un eveniment de Treasure Hunt pe bicicletă sau în alergare.


Nu este doar pentru bicicliști, invităm și alergătorii să se înscrie. Fiecare va beneficia de câte o categorie diferită de premiere. Va avea start în 7 mai din parcarea Iulius Mall și vor avea la dispoziție 3 ore de concurs pentru a descoperi 30 de puncte din Timișoara și împrejurimi, iar la fiecare punct există un arbitru care aplică o ștampilă pe foaia de concurs. Există un bonus de cinci puncte în extremitățile orașului, care pot fi adunate. Sunt clădiri istorice, monumente din Timișoara, locuri pe care lumea nu le cunoaște sau a uitat de ce a fost acolo în trecut. Vrem, astfel, să fie redescoperite valorile, monumentele și să facă și sport. Locațiile sunt secrete. Un punct am putea să spunem că ar fi la pescăria de la Ghiroda, spre exemplu, ar putea fi la sensul giratoriu de pe Calea Aradului. Sunt câteva puncte pe care le punem la extremități, barajul de la Dumbrăvița spre exemplu”, a dezvăluit Grațian Bolog la PRESSALERT LIVE.

Totul este bine pus la punct, iar organizatorii sunt în așteptarea participanților. „Am făcut traseul, cunoscând unde trebuie să ajungă competitorii, doar doi oameni știu traseul, care nu au voie să participe. Cele 40 de puncte se pot acumula în trei ore, trei ore și zece minute, în funcție de trafic. Viteza medie la biciclete este de 22-25 km/h, la alergători în jur de 16-17 km/h, nu se pot aduna mai mult de 40 de puncte. Am prevăzut desfășurarea de concurs cu o perioada de înscriere între 1 și 30 de aprilie, doar online. Fiecare echipă va extrage un punct de unde va fi startul, o bilă, un număr, neștiind unde o să fie exact. Vom înmâna hărțile în ziua de concurs, având timp până la ora 10.00 să-și facă strategia. Facem acest lucru ca să spargem plutonul de bicicliști sau de alergători, ca să nu fie încurcătură. Spargem grupul de concurenți în tot orașul, la toate punctele, urmând să-și facă traseul”, a declarat Grațian Bolog.

Concursul Decoperă Timișoara este deschis oricărui doritor, fie biciclist sau alergător profesionist, fie amator, iar premiile sunt generoase. „Poate participa oricine, indiferent de tip de pregătire, există o taxă de înscriere de 40 de lei de persoană, bani care se regăsesc în ceea ce primesc în pachetul de înscriere. E un voucher de masă, câteva premii incluse în acel pachet și, de fapt, ce vrem să facem cu banii, este ca ce rămâne din taxa de înscriere să îi folosim pentru sprijinul copiilor sub 18 ani care provin din medii defavorizate pentru a practica sportul de performanță. Avem un fond de premiere care ajunge spre valoarea de 5.000 de euro pentru cei 18 ocupanți ai podiumului. Se dau și bani cash, cecuri valorice, se dau și vouchere de discount sau valorice”, a detaliat Grațian Bolog, președintele Clubului Sportiv Gratzu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.