OUT BC SCM Timișoara, trimisă în concediu de CSM Oradea după trei...

OUT BC SCM Timișoara, trimisă în concediu de CSM Oradea după trei întâlniri în play-off. Tudor Costescu: ”Să jucăm pe atmosferă de teatru e foarte greu”

0
DISTRIBUIȚI

”Leii din Banat” au pierdut și al treilea meci din sferturile de finală ale Ligii Naționale cu CSM Oradea. Bihorenii s-au impus la limită și în meciul jucat pe terenul lui BC SCM Timișoara, scor 86-84 în favoarea oaspeților care s-au simțit ca acasă în Sala ”Constantin Jude”. Alb-violeții iau astfel ”vacanță” din aprilie și urmează o perioadă tipică plină de incetitudini.

BC Timișoara, în formula de start: Otasevic, Jeremic, Komatina, Flowers, Drăgușin, nu a început rău partida din ”Olimpia”. Rambo a rămas în afara ”foii” la prima dispută aici din play-off. Primul sfert a fos acontat cu 19-15. În sfertul 2 însă Oradea are un run bun și trece în avantaj, un +10 conturat prin trițele lui Pasalic. Jeremic a încercat să reechilibreze balanța și la jumătatea jocului cele două erau despărțite de doar patru puncte în favoarea bihorenilor. Sfertul 3 a aparținut însă din nou bănățenilor. Care au revenit pe tabelă grație lui Jeremic și Calotă. Iar Diaz a punctat la începutul ultimei pătrimi pentru 66-61. De aici însă lucrurile au luat-o pe tobogan pentru ”leii bănățeni”. Amintind pe alocuri de prestațiile cu probleme din finalurile precedente cu Oradea. Franklin și-a dus echipa la +6, dar Diaz a replicat și BCT-ul se apropia la un punct când mai era un minut din dispută. Finalul a fost însă dezamăgitor, cu același american ratând un ”slam” și șansa apropierii la măcar un punct în secundele de final. Franklin a adus practic victoria CSM-ului în final, făcând coșul lui Calotă aproape inutil.

Bănățenii spun adio sezonului competițional 2016-17. Unul sinusoidal și oarecum conform așteptărilor. Fără îndoială Mladen Jeremic a fost cel mai bun om pentru ”Leii din Banat” în această ediție, un jucător cu o valoare peste medie.

Cel mai bun marcator al ”leilor” a fost azi Octavian Popa-Calotă, cu 22 de puncte.


Ceilalți realizatori ai BCT-ului au fost: Komatina (15 pt.), Jeremic (18), Drăgușin (2), Păun (2), Flowers (5) și Diaz (20). Sean Barnette și Martin Zeno, cu câte 20 de puncte, au fost coșgheterii Oradiei.

Tudor Costescu, despre elementul care ”întoarce cuțitul în rană”

”Succes mai departe CSM-ului, dacă ne-au bătut de atâtea ori normal că sunt mai buni ca noi. Cred că am fost în meci, am arătat și calitate, dăruire. Dar am avut mai multe momente de execuții nereușite, și în atac și în apărare. Ei au jucători care reușesc să facă diferența prin jucători și în apărare. Au avut procentaje foarte bune. Ne-a fost greu să ne luptăm în condițiile acestea…”, a spus Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara, despre eșec. Tehnicianul a recunoscut că nu e sigur de postul său pentru la toamnă: ”Din păcate așa e în sport. Jucătorii erau într-o formă bună, nu pregătiți de vacanță… Nici asta nu e bătut în cuie. Facem o evaluare a bilanțului cât am fost eu antrenor și conducerea va decide…”.

Sala de pe Bega, nici pe jumătate plină, nu mai e demult ”vulcanul” din timpul duelurilor Elba-Asesoft. ”Leii roșii” au făcut atmosferă ca pe Criș în Banat, lucru care l-a supărat pe Tudor Costescu. Antrenorul bănățenilor se aștepta la un public cel puțin mai apropiat echipei. ”Ce întoarce cuțitul în rană e să aud spectatorii adverși cântând în sală. Nu mai pot să stau în sală după meci din această cazuă. Să jucăm pe atmosferă de teatru e foarte greu… E o energie pe care nu o câștigăm”, a conchis acesta.

De partea cealaltă Cristian Achim, tehnicianul campioanei en-titre, era euforic. ”Sunt extrem de fericit. Unu, Timișoara e o echipă realmente foarte bună. E clar că a fost cel mai strâns meci din sferturi. Al doilea motiv e că nu știu cum am terminat seria cu trei victorii. Pentru că știu ce reprezintă Timișoara, ce jucători au. A fost foarte greu, veneam după trei victorii consecutive cu ei. A fost foarte greu să motivez jucătorii pentru că aveau în minte acele jocuri. Avem și 6 din 8 cu Timișoara, e un motiv de mare mândrie. Am acordat mare atenție acestei serii. Au fost trei meciuri extrem de strânse și sincer se puteau terminat și altfel. Cu atât mai mult mă bucur… E bine, pentru că ne-au ținut în priză. Clujul e principala favorită. Vom încerca însă tot ce depinde de noi… Trebuie să recunosc că am câștigat azi și pe niște inspirații individuale. Pe niște momente-cheie”, a declarat Cristian Achim, antrenorul lui CSM Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.