Cu vaporaşele RATT legate la mal, Robu anunţă: „Din motive independente de...

Cu vaporaşele RATT legate la mal, Robu anunţă: „Din motive independente de voința noastră, nu putem da încă drumul la transportul public regulat”

0
DISTRIBUIȚI

Venirea primăverii înseamnă din nou „ping-pong” cu cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara și cedate Regiei Autonome de Transport Timișoara, care ba circulă, ba nu circulă în urbea de pe Bega. Un lucru este cert: primăria, RATT și Direcția Apelor Banat nu au dat de capăt birocrației necesare pentru ca pe Bega să se poată face transportul în comun cu vaporașe. Primarul Robu promitea că aceasta vor ieși pe apă de la 1 aprilie, însă doar trei din acestea au fost scoase pe canal, dar stau încă legate.

„V-am spus de fiecare dată când am discutat acest subiect că domnii Culiță Chiș și Ioan Goia mi-au dat toate garanțiile că vaporașele vor circula de la 1 aprilie. În momentul de față sunt trei vaporașe la apă și nu circulă de astăzi pentru că se desfășoară Campionatul național de canotaj la Timișoara. Altfel, această conferință se organiza pe vaporaș. Am luat legatura cu căpitănia portului și ni s-a spus ca e interzisă circulația pe durata competiției”, a declarat Robu astăzi.

Ulterior, în cadrul conferinței de presă, primarul a revenit asupra subiectului vaporașelor, epxlicând de ce au fost achiziționate, dar și că legalizarea transportului public pe Bega nu depinde de primărie.

„În regim de agrement.


Ce nu se poate face. Nu se poate da licentă de transport în comun după program regulat, până nu există nu ştiu ce alte condiţii pe care nu noi le oferim. Că văd că toată lumea e revoltată. M-am trezit cu un boschetar, că asta e, iar o să fiu criticat de nu ştiu cine că folosesc cuvântul boschetar, poate mai primesc o amendă şi pentru asta. Am fost abordat: domnule primar, de ce nu circulă vaporaşele. Zic, măi, dar asta îţi e ţie principala grijă? O să circule vaporaşele. Alţii iar, deşi am explicat de nu ştiu câte ori. Nu poţi să dai replică. Există multe zicale inteligente. Una spune că dacă te opreşti să dai cu pietre în fiecare câine care latră la tine, niciodată nu vei ajunge la destinaţie. Mai sunt şi altele, câinii latră, caravana trece şi caravana noastră trebuie să meargă înainte. Numai puţin să lămurim un lucru. Se spune că de ce am cumpărat vaporaşe. Era o obligaţie a Primăriei Timişoara să cumpere vaporaşe pe venituri proprii, şapte vaporaşe era şi precizat câte pentru a beneficia de şase milioane de euro finanţare europeană nerambursabilă. Şi ce era să fac eu, să spun nu am nevoie de milioanele alea de euro în Timişoara, în ţara noastră (…).Hai să nu aducem bani în ţara noastră. De ce? Ca să nu cârtească x sau y. Eu cred că cei care sunt responsabili trebuie să asume și astfel de riscuri din motive independente de voința noastră, de demersurile făcute de noi, nu putem da încă drumul la transportul public regulat. Dar asta nu înseamnă că a fost inoportună achizițiua vaporașelor pentru că dacă nu le cumpăram, pierdeam o mulțime de milioane de euro. Trebuie să înțelegem că nu e chiar așa simplu totul”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.