De ce iau femeile bătaie de la parteneri

De ce iau femeile bătaie de la parteneri

0
DISTRIBUIȚI

Femeile iau bătaie de la barbaţi din vina lor. Suna nesimţit şi cinic, dar e un adevăr. Să disecăm puţin problema. Există două categorii de femei care nu iau bătaie. Cele măritate cu un bărbat care le iubeşte, le respectă, le face fericite şi care au puţine motive să fie nemulţumite şi cele care, deşi au nenumărate motive să fie nemulţumite, au învăţat că şi în relaţiile conjugale, la fel ca la muncă sau în societate, tăcerea e ca mierea şi capul plecat sabia nu îl taie.

Atât femeile din ultima categorie, cât şi cele care iau bătaie trec prin aceleaşi situaţii. Nu e nimic de presupus, căci poveştile a mii de femei bătute ne arată aceleaşi probleme din relaţii: alcool, prioritizarea distracţiilor în detrimentul familiei, cheltuitul banilor fără a asigura traiul familiei, infidelitatea, cicălelile femeii, întrăinarea, dispariţia respectului şi a înţelegerii.

Puse în situaţiile menţionate mai sus, femeile vor reacţiona diferit în funcţie de educaţie, potenţă financiară, familia în care au crescut şi mulţi alţi factori. În vreme ce multe femei ajung să pună capăt unei relaţii disfuncţionale înţelegând că nu vor fi niciodată fericite şi că întreaga interacţiune le dărâmă fizic şi pshic, altele rămân în relaţii nepotrivite, în care nu se simt fericite şi apreciate.


Mai rău e că nici ele nu se apreciază şi nu se iubesc. Aşa că acceptă orice. Să fie tratate urât, să fie jignite, să li se dea o dată la nu ştiu cât timp o fărâmă de afecţiune, pentru că atât li se spune că mai merită. Şi ele au ajuns să creadă.

Pare ciudat şi orice om normal ar spune că e simplu. De ce nu pleacă. De ce nu divorţează. V-a jignit vreodată un străin? Nu e așa că ați ținut minte zile bune? Ei bine, în relațiile disfucționale jignirile sunt la ordinea zilei. Așa că o femeie care a ales să rămână fie pentru că e lașă, fie pentru că iubește, fie pentru copii, fie pentru că nu se poate susține financiar va primi zi de zi jigniri. Iar încrederea ei în forțele proprii e ca inexistentă. Așa că nu are o bază sănătoasă de la care să pornească. În plus, abuzul fizic e doar o complementară a abuzului psihic, care e mult mai grav și care e mult mai greu de uitat. Tuturor femeilor bătute li se spune că primesc bătaie din cauza lor. Şi ele ajung să creadă şi să consimtă tacit.

Bărbații la rândul lor vor părăsi extrem de greu o femeie pe care o bat. Chiar dacă e cicălitoare și îi abuzează și ea la rândul ei, tipul femeii bătute este prototipul gospodinei perfecte, mama perfectă, femeia care e mereu acolo la nevoie. Iar orice bărbat violent va căuta asta. Pentru că la o adică violența lui vine din nepurtința de a fi un bărbat puternic, un om poate potent financiar, un tată bun. Un astfel de om are nevoie de o stâlp pe care să se sprijine. Uneori e alcoolul, alteori e femeia aia bătută. Iar toată frustrarea lui se va sparge în capul celei care, în loc să plece, are grijă zi de zi să îi reamintească de cât de rău este. Desigur, din iubire. Dar nu e iubire, ci boală. A amândurora. Și costă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.