Directorul SDM a părăsit nervos plenul în care s-a votat monopolul pentru...

Directorul SDM a părăsit nervos plenul în care s-a votat monopolul pentru repararea infrastructurii rutiere a Timişoarei

2
DISTRIBUIȚI

Oficial, Societatea Drumuri Municipale a primit monopol din partea Consiliului Local Timișoara pentru a executa toate reparațiile și intervențiile legate de infrastructura Timișoarei. Aleșii locali au votat proiectul privind obligațiile care revin SDM la ultimul plen.

„Obiectul si pretul contractului 3.1. Executantul se obligă să execute si să finalizeze lucrările de «reparaţii şi întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, podurilor, pasajelor, pasarelelor din municipiul Timișoara precum şi a infrastructurii intrainstituţionale a municipalităţii», în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract şi reglementările legale în vigoare (…) (1) Prețurile unitare pentru lucrările/serviciile care fac obiectul prezentului contract se aprobă de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. După aprobarea bugetului local/rectificarea acestuia, în fiecare an, se va încheia, dacă este cazul, de către executivul Primăriei Municipiului Timișoara, un act adițional la prezentul contract. (2) Revizuirea preţurilor unitare la principalele materiale se va efectua anual, după finalizarea procedurilor de achiziţii inițiate de către executant, şi vor fi supuse aprobării Consiliului Local al Municipiului Timişoara.


Preţurile rezultate ca urmare a modificărilor legislative (majorarea salarului minim pe economie, taxe şi impozite datorate bugetului de stat şi bugetele speciale, etc) se vor aproba de către beneficiar şi se vor pune în aplicare odată cu intrarea în vigoare a acestor modificări. 5. Durata contractului 5.1. Prezentul contract se încheie pe o durată de 4 ani, începând cu data semnării, cu posibilitatea de prelungire pe perioade succesive, egale cu 4 ani, prin act aditional, cu aprobarea expresă a Consiliului Local al Municipiului Timisoara. 5.3. (…) În cazul în care pe parcursul executării lucrărilor care fac obiectul prezentului contract, executantul se va confrunta cu alte situaţii decât cele stipulate, părţile au dreptul de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act adiţional. 5.4. În cazul în care beneficiarul nu doreşte prelungirea contractului la expirarea acestuia, va anunţa în scris executantul cu cel puţin 6 (sase) luni înainte de expirarea termenului contractual şi va putea demara procedura de încredinţare a lucrarilor ce fac obiectul prezentului contract, conform procedurilor legale”, se arată în contractul anexat proiectului de hotărâre.

Departe de a fi bucuros că aleșii din CL Timișoara au atribuit exclusivitate companiei pe care o conduce, directorul SDM Valentin Martânov a părăsit nervos sala de plen, după ce le-a explicat aleșilor locali ca prețurile la care SDM este obligată să lucreze trebuie să fie adaptate la anul 2017, acestea fiind valabile încă din 2013. Valoarea contractului pe cei patru ani este de 36.000.000 de euro.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. NU AFLAM CAT COSTA UN KM DE DRUM ASFALTAT.
    POATE AR FI MAI IEFTIN CU ALTA SOCIETATE…
    UN STANDARD TREBUIE RESPECTAT LEGAT DE PRET/ KM, PARAMETRII TEHNICI DE EXECUTIE.
    CAIETUL DE SARCINI ESTE LA SECRET?

  2. oferta de pret lipseste.
    asa am afla care este pretul ofertat /km si admis prin prezentul contract.
    oricum lasa mult de dorit lucrarile efectuate si majoritatea ies din termenul de executie si din…pret, pt ca se aduga acte aditionale pe parcursul executiei!
    a se vedea concluziile directiei achizitii din CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.